Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Vi som har höns!

Jag och frugan har haft höns i många år nu. Inte många, bara för husbehov. Det har blivit mycket ägg och kycklingar genom åren. Många höns och tuppar har även blivit mat åt räv, iller och hök. Kanske en och annan katt också. Men de allra flesta har dött av ålderdom här på vår lilla gård. 

Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Det är trevligt att ha lite höns. Blir lite liv åt gården nu då hund och hästar är borta. Katter har vi också. Hela 6 stycken just nu varav två vildkatter. De bor i vårt gamla brygghus. De andra fyra bor inne hos oss som små familjemedlemmar.

Hönsen med tuppar bor i ena ändan av vårt stall där de kan gå ut och in som de vill. De har lärt sig var tomtgränsen går och håller sig oftast inom den. Då och då smiter du ut på nya äventyr a la ”Flykten från hönsgården” men inte långt. Som tur är har vi helt underbara förstående grannar.

För att hänga med lite i detta med höns har jag själv gått med i en Facebookgrupp som heter just, ”Vi som har höns”. Här får man många bra tips och nyttig information. Man kan ju även dela bilder på sina små äggkläckande vänner. En av de bilder jag har delat därinne är bilden ovan av hönan med sina nästan nykläckta kycklingar. Just den bilden har jag fått flera hundra som gillar där i gruppen.. Tycker mycket om den bilden själv. De är ju så goa när de är så små.. .

Har ni höns själva så gå gärna med i gruppen. Kunde vara trevligt med lite Laholmare med samma gemensamma intresse.

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet