Laddar

4
sep

  • 4 september, 2015

Unneparken – naturlekplats i Södra Unnaryd!

Tillsammans byggde man en park i Unnaryd ut av naturmaterial och genom samverkan av olika grupper föreningarna och nationaliteter.
Syftet var att skapa en plats där alla åldrar kunde mötas, men särskilt barn, och som dessutom bjöd in alla invånare av byn så att platsen kunde bidra till succéfull integration i byn. Projektgrupp Unneparken är en undergrupp i kvinnligt nätverk Kreativa Bolmenbygden (www.kreativa-bolmenbygden.se), som är förankrat i Unnaryd.

parken728

Projektet riktar sig idag till alla åldrar, men särskilt till barn som kan vara allt ifrån byns barn, besökare, turister eller skolbarn. Parken kan användas från skolan och stöder deras utomhuspedagogisk arbete. Platsen fungerar också som ett besöksmål för det ligger dessutom centralt i byn och nära både badplats och marknadsplats.

klosslek728

Naturlekplatsen har även blivit en arena för ytterligare utomhusaktiviteter (som lokala Mulle och Strövare organisationer, kurser, projekt, utbildning).

saga728

Barn, familjer, turister, alla invånare har nytta av Unneparken och blir en allmän samlingsplats som ger möjlighet till integration i en omgivande vacker och rofylld närmiljö. Kanske något för många kommuner att ta efter? Vi har ju vår vackra lilla stadspark. Här finns kanske utvecklingsmöjligheter för liknande projekt som Unneparken?

ponnyridning728

Läs mer på; http://www.unnaryd.com/
Se även deras Facebooksida; https://www.facebook.com/unneparken

Stort tack till Unneparken för att jag fick förmedla ert fina projekt och tack för lån av bilder! Vi på LoveLaholm.se önskar er all lycka till med denna fina naturlekpark!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.