Laddar

12
jan

  • 12 januari, 2016

Känner du till Netflix´s koder?

Foto; geralt, pixabay

Men det finns ett litet problem med Netflix; Det kan vara svårt att veta vad man ska välja att se på! För det är svårt att välja mellan alla tusentals titlar som finns tillgängliga, eller på det faktum att Netflix rekommendationer och sorteringssystem lämnar en hel del att önska. Men som en slump läste jag så på nätet att Netflix´s ”hemliga koder” löser problemet!  Vad är då detta? Låter som hämtat från någon spiondrama. Nja, fullt så farligt är det inte. Det är en dold funktion (som förmodligen kommer revolutionera din Netflix-upplevelse) där man delar in alla filmer och TV-serier i inte mindre än 3789 extremt detaljerade kategorier! Själv fastnade jag för kategorin; ”British Comedies” eftersom jag älskar den brittiska humorn varav ”Pang i bygget” är Kungen av såna filmer..

Vet inte varför jag bara älskar den här galna hotelldirektören? kan det vara för att vi ( eller somliga av oss män, som jag) känner igen oss i honom? 🙂

Men nu ska jag inte uppehålla dig längre med mina favorittips.  Klicka här för att se hela listan med koder och kategorier! Klicka på länken till en kategori så kommer du till alla de filmer på Netflix som ingår i kategorin. Syns det inga så har vi i Sverige inte tillgång till just den kategorin. Du måste förstås vara betalande medlem på Netflix och inloggad först. Det kostar i dagsläget alltså endast 79 kronor i månaden och då kan du se hur många serier, dokumentärer eller filmer du vill. Och självklart är Netflix laglig till skillnad från en del andra streamingtjänster..

Ett par saker att tänka på:

  • Du kan bara använda listan i datorn, det fungerar inte i din telefon eller surfplatta.
  • Vissa filmer och TV-serier finns inte tillgängliga i Sverige, vilket betyder att en del av kategorierna kommer vara tomma här.

Hoppas nu att du får lite nytta och glädje av listan. Jag har fått det i vart fall. Nu blir det filmtajm! Jo, just. Jag har en kompis som driver en utmärkt filmsajt om du gillar film och vill läsa om filmer som kommer med mera. Den heter ”MrFilm.se”. Du kan läsa mer om den här!

popcorn7288

 

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.