Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Bevattningsförbud i Laholm!

Det råder bevattningsförbud i Laholm, nu och poolfyllare kan straffas med avstängt vatten! Att stå och tvätta sin bil hemma är inte heller tillrådligt. Nej, nu är det dags att alla hjälps åt att spara på dricksvattnet!

Foto; pixabay

Bevattningsförbudet – detta gäller:

Bevattningsförbudet som infördes 11 april 2017 gäller kommunalt dricksvatten i Halmstads och Laholms kommun och innebär:

-det är inte tillåtet att bevattna gräsmattor, blommor eller annat i trädgårdar annat än med vattenkanna
-det är inte tillåtet att fylla privata pooler och badtunnor
-det är inte tillåtet att bevattna fotbollsplaner, tennisplaner eller liknande
-det är inte tillåtet att tvätta bilen hemma
-det är inte tillåtet att använda högtryckstvätt för att exempelvis tvätta fasader

Källa: Halmstads kommun

Den som bryter mot förbudet kan få vattnet avstängt.

Om man bryter mot en allmän bestämmelse så har faktiskt kommunen rätt att stänga av vattnet till den fastigheten, om vissa andra förutsättningar är uppfyllda enligt vattentjänstlagen! Det tycker jag är helt rätt. Här gäller det ju att alla mangrant ställer upp för samhällets bästa. Att då stå och tvätta sin bil eller än värre, hälla upp dricksvatten i sin stora pool är ju helt förkastligt. Det man odlar i sin trädgård klarar sig fint med det regnvatten man kan spara i tunnor. Vatten kommer att bli en bristvara i framtiden och är det redan på många ställen på vår jord. Inte minst i de länder som redan har torrperioder. Vi i Norden, ”sitter inte i sjön” för att tala bildspråk, vi har våra sjöar och vattendrag, även om grundvattnet sjunker något år. Men det borde ändå mer tillhöra sunt förnuft att varje man och kvinna måste göra allt som står i deras makt för att minska på vattenslöseriet och spara på allas vårt gemensamma vatten. För vatten är liv!

 

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet