Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Låt vår strand bli en strand för alla!

Vi på LoveLaholm.se stöder ”Strand för alla”. Självklart ska vi behålla den lilla del av stranden idag som används för biltrafik och parkering. För det betyder att den är ”Tillgänglig för alla”!

Bilstranden. Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

För precis som föreningen ”Strand för alla” åberopar finns det då en liten bit av stranden där funktionshindrade lätt kan ta sig ner, där utpumpade barnfamiljer kan köra ner alla sina barn med alla sina leksaker, där gamla som har svårt att orka gå så långt kan komma till och där våra besökande turister kan komma ner. Turister, som kanske väljer vår strand före alla andra just på grund av möjligheten att färdas ner med bil på stranden? Och de som inte vill gå eller vistas på bilstranden, ja, för dem finns det mycket gott om plats att vara någon annanstans på stranden. Domstolsbeslutet häromdagen får vi hoppas kommer att rivas upp via den överklagan från kommunen som kommer att ske enligt kommunrådet Elisabet Babic (M). Kommunen ska överklaga och titta på om det går att få domslutet inhiberat.

Varför domen?
Mark- och miljödomstolens slutsats att oljespill på stranden och att biltrafik skulle utgöra en fara för badgäster är förvånansvärt tunna argument, speciellt som det inte idag finns ett alternativ till bilparkering på stranden under de varmaste sommardagarna. Alla nerfarter och småvägar kommer att bli igenparkerade. Och det kommer sannerligen att vara farligare för människors hälsa när räddningstjänsten inte kommer fram, något som föreningen ”Strandmiljö Laholm” verkar ha helt missat! Vem kommer att ställas till ansvar den dagen någon människa dör eller skadas svårt på grund av att räddningen inte hinner fram i tid?

Tillgänglighet
Förutom svårigheter med parkeringen för alla de tusentals badsugna om inte bilstranden får finnas kvar har vi ju kravet på tillgängligheten för alla!
”Att göra tillgängligt innebär att identifiera och undanröja hinder så att personer med funktionsnedsättning kan vara fullt delaktiga i samhällslivet.”
http://www.tillganglighetshelgen.se/om-tillganglighet

Tillgänglighetshelgen 2017
I allmänhet skänker gemene man sällan tillgänglighet en tanke – men för den med funktionsnedsättning är det en viktig faktor för att kunna leva ett fullgott liv
http://www.tillganglighetshelgen.se/tillganglighetshelgen-2017

 

 

OM LOVELAHOLM

EVENEMANG ÅRET OM PÅ LOVELAHOLM.SE
I Laholm händer det mycket – vi lägger upp så mycket vi hinner med. Se Evenemang just nu här! Hjälp oss gärna med att sprida vad som händer i Laholm. Vi är glada för all hjälp vi får. Och det behöver inte alls vara från företag bara. Det går lika bra om du är privatperson eller någon förening.
Registrera ett evenemang genom att fylla i vårt webbformuläret här!

LÄGG TILL DITT FÖRETAG, DIN FÖRENING ELLER LÄGG UPP DAGENS LUNCH OM RESTAURANG ELLER HYR UT DIN STUGA!
Lägg till ditt företag, din förening eller lägg upp ”Dagens Lunch” om restaurang eller hyr ut din stuga på Lovelaholm.se. kostar 500 kr per år för företag, annars är allt gratis!
Välj vad du vill lägga upp här

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

Posta kommentar

Kommentarer2

  • Staffan H;olmgren skriver:

    Om Strandmiljö Laholm får som de vill så ska våra obebyggda ängar översvämmas av bilparkerare. Vilken god miljö är det? Jag har varit i Skummeslövsstrand sedan 1950 och aldrig haft något obehag av bilparkerare på stranden. Eliasson och Vadell kan väl hålla sig på de bilfria områdena så störs de inte. Förbudsmänniskor kan inte vara lyckliga människor – de bara retar sig på allt.

  • Kommentera


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet