Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Månadens recept – Färskpotatissallad med gräddfilssås

Finns det något godare att äta än nyupptagen färskpotatis framåt vårkanten? När de är så där goda så de liksom smälter i munnen? Tillagade i en färskpotatissallad? Gärna då serverad med gräddfil och sill. Gräddfilssås kan man göra på många olika sätt. Här är några goda förslag från Svensk Potatis.

Foto/Källa; Svensk Potatis

Färskpotatissallad med olika gräddfilssåser
4 personer

1 kg kokt, skalad färskpotatis – alternativt en fast matpotatis

Olika gräddfilssåser
Alt. 1
3 dl gräddfil
½ tsk salt
1 krm peppar
1 dl finhackad dill/persilja och/eller persilja

Alt. 2
3 dl gräddfil
1 finhackad gul lök
½ dl kaviar
½ dl finhackad dill

Alt. 3
3 dl gräddfil
1 – 2 msk färskriven pepparrot
½ tsk salt
1 krm peppar
1 grovrivet äpple
½ dl persilja

Tillagning:
Rör samman alla ingredienser i en skål, blanda ner potatisen. Gräddfilssåsen får inte röras för mycket då den kan bli för tunn. Låt salladen stå kallt till serveringen. Smaklig måltid!

 

OM Svensk Potatis
Svensk Potatis AB arbetar med att informera om och marknadsföra potatis av hög kvalitet, SMAK-märkt potatis. Vi har en neutral position i branschen vilket gör oss unika. En stor uppgift är att utföra kvalitetsanalyser.

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet