Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Månadens recept juni – Krämig färskpotatissallad

Köp gärna tvättad färskpotatis som förenklar matlagningen. Denna krämiga sallad blir ännu godare om man förbereder i god tid, den passar till det mesta och är perfekt picknick mat. Äter man potatisen kall eller avsvalnad får man i sig det nyttiga fiber som heter resistent stärkelse. Den är det nyttigaste som finns för våra tarmbakterier.

Krämig färskpotatissallad, Bild: Svensk Potatis

 

Potatissallad med krämig vinägrett
4 portioner

750 g färskpotatis, prova olika potatissorter
1 st rödlök
2 msk kapris
2 dl blandad sallad, babyspenat/ruccola/romansallad

Vinägrett
2 tsk dijonsenap
2 msk kallpressad rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande eller smält smör
2 st vitlöksklyftor
1 msk flytande honung
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillagning:
1 Använd gärna den redan tvättade potatisen, koka så att den fortfarande är fast. Färskpotatisen ska ha en innertemperatur på 94°C. Låt den svalna.
2 Rör ihop senap och vinäger i en skål, tillsätt oljan och smöret i en fin stråle. Blanda i honungen och pressa i vitlöken, salta och peppra.
3 Dela den kokta, avsvalnade potatisen i mindre bitar och skiva rödlöken.
4 Bryt salladen i mindre bitar, lägg i potatis, rödlök, sallad och kaprisen i vinägretten. Vänd runt och låt allt blandas.
5 Förbered gärna i god tid, salladen blir bara godare om den får stå i kylen över natten.

Svensk Potatis AB arbetar med att informera om och marknadsföra potatis av hög kvalitet, SMAK-märkt potatis. Svensk Potatis AB har en neutral position i branschen vilket gör oss unika. En stor uppgift är att utföra kvalitetsanalyser.

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet