Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Bli cowboy för några dagar!

Förrförra året var jag på Killhults Countryfestival vilket var en trevlig upplevelse. Min personliga favorit av upplevelser i Laholm, faktiskt! För en kort tid kunde man känna en fläkt av Vilda Västern och få lite hum om hur det kan ha varit att leva vid den tiden. Ja, inte helt fullt ut förstås. Jag behövde inte vara rädd för att bli jagad av indianer som var ute efter min skalp och ingen skjutgalen revolverman utmanade mig på en duell. Jag kunde helt lugnt vandra omkring och ”skjuta av” de bilder ni ser här på bloggen och på evenemangssidan.

Buffalo Bill med maka. Bilder & Text, Carl Stridsberg, LoveLaholm.se


Eftersom Killhults Countryfestival, får storbesök både från Usa och Danmark i år, så kommer de att vänta till nästa år att stänga festivalen. (Alltså endast för medlemmar) Eftersom många inte kommer att veta förutsättningarna om detta till årets festival. Men de uppmanar er att uppsöka dom ställen där ni kan registrera er för medlemskap (Vilket är helt gratis) för kommande festivaler och andra arrangemang som vi har, ok. Man öppnar lite lätt på Torsdags kvällen till T. Marshall Kane ca 21.00

Allmän information inför festivalen 2017 11-12 Augusti

Folk var väldigt trevliga och glada och alla verkade uppskatta att jag fotograferade dem.

Killhults_Countryfestival_h
Inga sura miner här inte. Bara glada människor!

Servering, Marknad och Underhållning. På flera scener runt om i området spelade man härligt svängig country&westernmusik. En musikform jag själv diggar högt.

bandd728

På dansgolvet var det lite tunnsått med folk i början. Men när folk fått sig en liten whisky innanför västen började det bli trångt på golvet.

sqaredans728
Squaredansande damer

Det vandrade omkring många par uppklädda till gamla westernhjältar med fagert följe. Kläderna var verkligen vackra på den tiden.

wayatt_Earpb728
Waytt Earp med maka

Själv hade jag en hatt med mig som min dotter köpt till mig när hon var i Mozambique som hjälparbetare. Tyvärr var hatten några nummer för stor men här på festivalen kunde jag byta den mot en alldeles äkta westernhatt som min dotter, Rebecka visar upp här nedan…

rebecka_640

Det fanns mycket grejer att köpa i äkta handgjort läder av duktiga och kunniga hantverkare. Bara det var värt inträdet!

westernmarknad680

Hela festivalen vaktades noga av stadens egen sheriff. Såg han en bov var han inte sen att sätta tänderna i den!

robertb680
Sheriffen, Robert såg till att allt gick lugnt till. 

Efter att ha ätit en stor amerikansk biff tog upplevelsen slut för min del då jag hade ett fotouppdrag till för ”LoveLaholms räkning.
Så jag tog farväl av de trevliga tjejerna vid entrén och lovade återkomma nästa år.

flickorna_entren680

Tyvärr var det ett falskt löfte. Får skylla på sjukdom. Men jag rekommenderar Killhulst Countryfestival varmt. Det är en kul och annorlunda upplevelse fylld med glad och svängig musik!

Spara

Spara

Spara

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

Posta kommentar

Kommentarer2

  • Kommentera


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet