Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Brottsplats Laholm – En grupp på Facebook!

Det är mycket bråk på gång i Laholm, just nu vilket väl knappast någon missat. Laholmspoliserna har fullt upp och jobben står de upp till halsen. Bara häromnatten var det ett helt gäng som likt fornstora dagar gick till kamp mot varandra med knogjärn och påkar.

När Polisen kom försvann några på moped vilket ju gör att man kan misstänka att gängen inte är speciellt ålderstigna. Oavsett ålder på slagskämparna är det ju trist att våldet kommit till vår lugna vackra lilla stad. För något år sedan skapade jag en liten grupp på Facebook, som heter just, ”Brottsplats Laholm”. Det var på grund av den stora mängden inbrott som tanken kom att det kunde vara lämpligt med någon liten plattform där man kunde samlas och informera varandra om vad som sker. Alla som vill är förstås välkomna att bli medlemmar. Däremot är jag ganska restriktiv med vilka jag godkänner. Jag menar, när jag får ansökningar från någon som bor i Lappland, känns det väl inte så lämpligt att ha med den personen i en grupp där medlemmarna är från Södra halland. Eftersom gruppen handlar om brott är jag också noga med att den som ansöker har ett riktigt namn och en tydlig profil. ”Troll” sållas bort snarast. När man kommer in till gruppen möts man av ett välkomnande och regler att följa.


En sak som tagits upp i gruppen flera gånger är värdet av att gå med i någon Grannsamverkan. Gör så att ni laddar hem, Coyardsappen, http://coyards.se/ . Samla er och starta Grannsamverkan där ni bor så har ni samma möjlighet. Händer det något eller man är rädd eller sjuk så Larmar man. I Ränneslöv, Sandvad, Edenberga, Våxtorp, Hasslöv, Skottorp, Vallberga så kommer det minst 20-30 man på 2-10 minuter och ser till att den som drabbas inte är själv. Finns även en liten grupp i, Ahla. Men mer om det inne i gruppen, Brottsplats Laholm.

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet