Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Detta med att bli gammal är inte alltid så lätt!

Tiden går otroligt fort inte sant? Ibland önskar man att det fanns en handbroms att dra i så att man kunde njuta lite längre av de återstående dagarna av resten i sitt liv. Det värsta är att ju äldre man blir ju fortare tycks tiden gå!? Kanske har det att göra med att man ju upplevt fler årstider, fler vårar, somrar, höstar och vintrar. Sett fler repriser av säsongerna passera revy. Många äldre säger detsamma. Man undrar; Vart tog tiden vägen? När man var tjugofem kändes det som man hade en evighet framför sig. När man blir sextiofem känns det inte alls som en evighet sedan man var just tjugofem utan mer som att det var igår man var så ung….

Tiden går fort på vår resa genom livet! Foto; pixabay.com

Så länge man som äldre får vara frisk och vid sina sinnens fulla bruk är väl ändå allting gott & väl. Tyvärr är det ju ofta så att stigande ålder går i takt med ökade krämpor. Än så länge har man hyfsat minne kvar också. Det händer ju att jag ska hämta en sak i ett annat rum och när jag kommer dit har jag glömt vad det var. Då brukar det hjälpa att gå tillbaka till rummet man kom ifrån för att man ska komma ihåg vad man skulle i det andra rummet att göra. Jag vet inte om det är Vår Herre´s sätt att fixa så vi äldre får lite extra motion? Smart egentligen. Förr ju äldre man blir, ju mer glömmer man och ju mer får man ränna runt i sina lägenhet. Jag är i alla fall glad över att jag inte bor i ett slott med tvåhundra rum utan bara i fem rum med kök. Tänk er Kungen i sitt slott! Nu förstår man varför han håller sig i bra trim. För när han ska hämta något i rum 97 och har glömt vad det var får han ranta tillbaka genom 96 rum för att försöka komma ihåg vad det var. Fast risken är förstås att han glömt varför när han kommer tillbaka till det första rummet! jo, det är tur man inte är Kungen. Även om man har lika vackert förnamn som Hans Majestät, Carl.

Slott1200x800
Tur man inte bor i slott med en massa rum när man blir glömsker.  Foto; pixabayDet dröjer väl ändå inte så länge till man befinner sig i samma situation som de här festglada äldre damerna nedan. Men vad gör det att man tappar minnet? Bara livet leker! 🙂

Att bli gammal

En grupp vänninor i 40 års åldern diskuterade var de skulle mötas till lunch. Till slut blev det bestämt att de skulle mötas på Ocean View Restaurang för där hade servitörerna strama byxor och fina rumpor.

10 år senare, vid 50 års ålder, diskuterade de igen var de skulle mötas till lunch. Till slut blev det bestämt att de skulle mötas på Ocean View Restaurang för där var maten god.

10 år senare, vid 60 års ålder, diskuterade de igen var de skulle mötas till lunch. Till slut blev det bestämt att de skulle mötas på Ocean View Restaurang för där kunde de äta i lugn och ro och restaurangen hade en härlig utsikt över havet.

10 år senare, vid 70 års ålder, diskuterade de igen var de skulle mötas till lunch. Till slut blev det bestämt att de skulle mötas på Ocean View Restaurang för restaurangen var rullstolsanpassad och det fanns hiss.

10 år senare, vid 80 års ålder, diskuterade de igen var de skulle mötas till lunch. Till slut blev det bestämt att de skulle mötas på Ocean View Restaurang, för där hade de aldrig varit förut!

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet