Laddar

21
jan

  • 21 januari, 2018

Friskvårdsbidrag nu även för dyrare sporter

Foto/Källa; pixabay.com

Om det kan man ha olika uppfattningar. Men nu släpps i vart fall fler sporter in. Som skidåkning! Detta kan ju nu innebära att skidanläggningarna får fler gäster då kostnaden för liftkort kan räknas in i bidraget och kanske det i sin tur bidrar till att fler provar på att åka skidor också? Samma sak gäller ridning som nu tillåts. Här kan intresset för att prova på – och det bland en bred målgrupp – speciellt i Hallands län, ett av Sveriges hästtätaste, innebära ett uppsving för företag inom hästbranschen. Jättebra, för ridning är en underbar form av motion där man i samklang med hästen njuter av naturen omkring sig, vare sig det är i en livlig galopp eller en mer långsam skritt.


Foto/Källa; pixabay.com

Nu får arbetstagaren också använda sin friskvårdspeng till dykning vilket också tidigare varit förbjudet. Dykning är verkligen friskvård. Finns det något mer avslappnat och rofullt än att liksom sväva fram genom vattnet, utforskande dess så annorlunda värld mot landkrabbornas värld?


Foto/Källa; pixabay.com

Efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen står det nu klart att också dyrare sporter som exempelvis golf och ridning ska omfattas av friskvårdsbidraget, så har inte tidigare varit fallet. En arbetsgivare kan erbjuda sina anställda skattefria förmåner i form av motions- och friskvårdsaktiviteter förutsatt att aktiviteten erbjuds hela personalen. Tidigare har inte golf och ridning ingått i friskvårdsbidraget eftersom det inte har klassats som enklare form av motion då det bland annat krävt dyrare utrustning.

Så länge en förmån i form av friskvårdsbidrag är av ett mindre värde, 5 000 kronor, ska det betraktas som en skattefri personalförmån. Det här innebär till exempel att den som spelar golf eller tar lektioner på ridskola kan använda friskvårdsbidrag till det, säger Pia Blank Thörnroos, jurist vid Skatteverket.

 


Pia Blank Thörnroos, jurist vid Skatteverket. Fotograf: Jeanette Andersson

KÄLLA; Skatteverket

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.