Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

På gång i Landsbygdsnätverket

I Landsbygdsnätverket lär man sig av varandra och samverkar för att skapa en hållbar utveckling i landsbygder och kustsamhällen runt om i Sverige. Via samverkan genom tematiska arbetsgrupper och delnätverk. Tillsammans arbetar man med olika typer av aktiviteter, både på nationell och internationell nivå.

Foto; pixabay.com

Landsbygdsnätverket samlar och engagerar Landsbygdssverige. Det är ett nätverk som består av föreningar och myndigheter som på olika sätt har betydelse för utvecklingen av de verksamheter och företag som finns i landsbygder och i kustsamhällen. I Landsbygdsnätverket lär vi oss av varandra och samverkar för att skapa en hållbar utveckling i landsbygder och kustsamhällen runt om i Sverige. Vi samverkar genom tematiska arbetsgrupper och delnätverk i olika verksamhetsområden och genom olika typer av gemensamma aktiviteter.


Foto; pixabay.com

På deras hemsida här kan du bland annat läsa mer om vilka aktuella aktiviteter man har och vad de har på gång i sin kalender. Själv är jag intresserad av deras aktivitet den 12 april som heter; ”Naturturism på frammarsch – heldagskonferens 12 april” Det tror jag fler företag från Laholm med omnejd är. Det ligger liksom rätt i tiden så att säga. Naturturismen växer och efterfrågas allt mer. Reservera den 12 april kl. 10.00 – 16.30 för en konferens om hur en stärkt samverkan mellan offentliga och privata aktörer kan skapa gynnsamma förutsättningar för naturturismens utveckling. Varför är det viktigt med lokal förankring och samverkan mellan privata, ideella och offentliga aktörer? Hur möter och stöttar vi innovativa idéer? Att bruka utan att förbruka, är det möjligt? Du kan också läsa de senaste nyheterna, lyssna på deras podcast Landet och bli prenumerant på olika nyhetsutskick. Landsbygdsnätverket skapar genom sitt arbete möjligheter till mötesplatser där parter på lokal, regional, nationell och internationell nivå kan utbyta information och erfarenheter och kunskaper om metodutveckling


Foto; pixabay.com

Landsbygdsnätverket finns förstås även på Facebook!

Allmän information
Jordbruksverket ansvarar för nätverkets kansli.
Landsbygdsprogramments övergripande mål är att stödja en hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling av landsbygden i Sverige.

Priser/utmärkelser
Landsbygdsnätverket delar årligen ut Ullbaggar för de bästa landsbygdssatsningarna i landet. Utdelningen sker i 7 olika kategorier och delas ut vid Landsbygdsgalan som arrangeras av Landsbygdsnätverket.

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet