Laddar

5
feb

  • 5 februari, 2018

Alcazar firar 20 år – Premiär i Halmstad!

Fotograf/Källa Henrik Halvarsson

Budskapet om allas lika värde, regnbågens olika färger, discokulans sprickor och dansgolvet som frizon, är något vi alltid kommer kämpa för – nå’t som Alcazar alltid kommer vara förenat med! Det har varit 20 år av hjärta, smärta, utmaningar, erövringar, Melodifestivaler och allt annat som hör livet till. Idag är vi bättre, starkare och har det roligare än någonsin! Vi har ett glädjens år framför oss, det är Alcazars 20-års jubileum och det finns inga vi hellre vill fira med än alla fantastiska Alcastars där ute. Det är också vår chans att personligen tacka alla fans – gamla som nya. Vi skall dansa natten lång, som om morgondagen inte fanns – då är vårt mission completed!, hälsar Tess, Lina och Andreas.

Alcazar bestod till en början av Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Annikafiore Kjaergaard. Trion nådde stora framgångar i Sverige med sin första singel ”Shine On” och med ”Crying at the Discoteque” fick gruppen sitt stora genombrott i Europa. I december 2002 blev Alcazar en kvartett när Magnus Carlsson blev medlem i gruppen och 2007 skedde ytterligare en förändring vid enengångsspelning i London då de bjöd in vännen Lina Hedlund. Succén var ett faktum, Alcazar blev då återigen en trio bestående av Tess, Lina och Andreas.

Alcazar har släppt fyra studioalbum, åtskilliga hitsamlingar och sålt miljontals singlar. Deras spektakulära historia rymmer också flertalet framgångsrika år med Melodifestivalen och en erövring av scener både i Sverige och internationellt. Efter den bejublade krogshowen ”Disco Defenders” är det återigen dags att inta livescenen. Hösten 2018 ger sig Alcazar ut på en rikstäckande turné, ”20 years of disco – Mission completed”, som blir bandets allra sista resa tillsammans.

Idag släpps Alcazars nya singel ”In the name of love”, skriven av Linnea & Joy Deb, som dessutom fått den stora äran att tituleras ’årets officiella EuroPride-låt’. Alcazar kommer med största säkerhet dyka upp på EuroPride 2018 (Stockholm & Göteborg) i sommar på ett eller annat sätt, därefter blir det in i replokalen för att sätta ihop en helkväll i två akter och som alltså åker på turné i höst. Premiären sker i Halmstad den 5 oktober och när samt var den allra sista spelningen går av stapeln förblir en hemlighet en stund till…

Lyssna på singeln här: Spotify

Turnéplan – 20 years of disco – Mission completed
5 oktober – Halmstad, Halmstad Arena
6 oktober – Skövde, Arena Skövde
12 oktober – Örebro, Conventum Arena
13 oktober – Falun, Jalas Arena
19 oktober – Västerås, Bombardier Arena
20 oktober – Malmö, Baltiska Hallen
26 oktober – Linköping, SAAB Arena
27 oktober – Eskilstuna, Stiga Sports Arena
2 november – Kristianstad, Kristianstad Arena
3 november – Växjö, Fortnox Arena
9 november – Luleå, Luleå Energi Arena
10 november – Umeå, Umeå Energi Arena
16 november – Uppsala, IFU Arena
17 november – Gävle, Gavlehovshallen
Fler datum tillkommer

Diskografi
2000 – Casino
2003 – Alcazarized
2004 – Dancefloor Deluxe
2009 – Disco Defenders

facebook.com/alcazarofficial
Instagram @alcazarofficial

Blixten & Co är ett av Sveriges ledande bolag inom liveunderhållning.

Vi representerar ett sjuttiotal av Sveriges mest framstående artister och arbetar med underhållning inom så vitt skilda områden som musik, humor, dans, teater, föreläsningar och konferenciersjobb. Vi producerar konserter, shower, musikaler och teaterföreställningar för både fasta scener och på turné i hela Skandinavien.
Vår framgång tror vi ligger i vår ambition att arbeta långsiktigt tillsammans med våra artister och arrangörer, men även med publiken och företag. Vi tummar aldrig på kvaliteten vilket skapar relationer som håller.

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.