Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Valtider – Valfläsktider

Nu är det bara några månader kvar till valet och redan duggar alla löften tätt som ett nätt sommarregn. Lyssnade lite på partiledardebatten idag på förmiddagen och man slås av hur mycket alla partiledarna säger som egentligen inte säger nånting!

Foto/Källa: Pixabay.com

Som vanlig försöker blocken överträffa varandra och lovar guld och gröna skogar. Fast miljöpartiet lovar rena skogar. S och V talar sig breda om att höja skatterna för välfärdens skull och de borgerliga vill sänka skatterna för välfärdens skull. Tänk om de slog sig samman och möttes på halva vägen? Då hade det ju blivit så där ”lagom svenska skatter”, varken för höga eller för låga!

Moderatledaren slår sig för bröstet och skryter med att en vanlig löntagare minsann kommer att få många hundra kronor mer i lönekuvertet varje månad med deras politik. Många hundra kronor? Hur i himlens namn skall en enkel löntagarfamilj göra av med så mycket slantar? Själv skulle han få en blygsam ökning på 700 kr eller så.. Han glömmer ju förstås att nämna att han har en ganska hyfsad partiledarlön på typ en 140 000 kr i månaden eller så. Har inte så bra koll på hur mycket man tjänar som partiledare. Men de ”sliter” ju hårt där i partiledardebatterna så de är väl värda sina löner? ”Tänk att så många kan säga så mycket och ändå blir ingenting sagt?” Det får bli min egen fråga nu inför alla stundande partiledarträffar och debatter. Man får väl se om man blivit något klokare längre fram i sommar.


Foto/Källa: Pixabay.com

Men oj vad jag saknar ”lite känsla” i partiledardebatterna! De är ljumma som en vårvind. Jag vill det ska storma lite! När Jonas Sjöstedt, V, gick fram för att ta en liten debatt med SD´s Jimmie Åkesson, tänkte jag; Äntligen, nu blir det lite upprörda känslor, lite heta känslor, lite spydiga, fräna och fräscha kommentarer. Lite som en boxningsmatch förutom att inget blod flyter. Men stormen blev inte ens en mild fis. Var har hettan i politiken tagit vägen? Som på Olof Palmes tid, när kommentarerna slog ner som bomber och kombattanterna nästan råkade i slagsmål när de skrek ut sina åsikter över sina politiska motståndare? Nu idag är det mer som att ingen egentligen bryr sig. De läser ur sina papper (har de ens skrivit dem själva) och rapar ur sig sina meningar som robotar, skakar sedan hand med sin meningsmotståndare och ler lite vänligt i mjugg. Kanske är de nöjda med sina feta löner och känner ingen upphetsning eller frustration över att vårt land, Sverige, inte längre är det fina Folkhemmet, som vi, det Svenska folket, varit så stolta över så länge? Jag vet inte. Men jag vet att det är tur att inte jag är partiledare. Har väldigt kort stubin så Talmannen hade förmodligen kastat ur mig från Rikssalen innan jag kommit halvvägs i mina anförande.


Foto/Källa: Pixabay.com

Men en sak är klar. Jag har ju varit lite förtjust i Annie Lööf och Centerpartiets politik. Det lät mycket bra allt hon sa. Men plötsligt började hon sälja en bok om sig själv? Tänk att partiledarna tycker att de har så dålig inkomst så de måste extraknäcka med att skriva böcker om sig själva? Och hur hinner hon med att vara författare när hon är småbarnsmamma och partiledare? har hon använt sig av någon spökskrivare? Sedan helt plötsligt röstade hon för Socialdemokraternas förslag om ”de 9000” stackars afghanska pojkarna som hon ville skulle få en ny chans att stanna i Sverige och göra färdigt gymnasiet? Medan Moderaten, Kristersson, blängde surt på hennes flirtande med Statsministern och själv var emot detta förslag, kände jag spontant att jag nog, igen, hamnat på fel stol. Jag vill inte sitta på en grön stol längre. Eller en blå eller en röd eller mörkröd. Inte heller på en blågul stol, i Svenska flaggans färger, som i detta fallet får representera SD. Faktum är att det inte finns någon stol eller politik, eller partiledare som jag längre har något förtroende för så jag får avvakta in i det längsta, kanske ända fram till valdagen innan jag tillsammans med miljoner förhoppningsfulla Svenska medborgare, lägger min så viktiga och tunga röst på något parti för Sverige i Tiden!

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera


Arkiv

Hoppa till verktygsfältet