Biologiska Mångfaldens Dag den 22 maj 2018

Evenemang

Biologiska Mångfaldens Dag den 22 maj 2018
, , ,

Datum/tid
tisdag 22 Maj

Obestämt

Internationell dag

Laholm

Arrangör: FN

Mer information


Ämnesetiketter

På kartan

En som ser fram emot den här dagen är Rebecka Le Moine, som har blivit utsedd till Årets miljöhjälte av WWF tillsammans med Malena Ernman! Rebecka är förstås obeskrivligt glad över priset, och alla gratulationer som hon nästan drunknat i. Det är som hon berättar, att det är tillsammans vi gör skillnad. Hon hoppas nu alla blir taggade till nästa års biologiska mångfaldens dag och hoppas alla naturvänner och miljökämpar vill vara med och fira våra medarter då! Om ni går in och läser på hemsidan, www.biomfdag.se, finner ni många tips på olika aktiviteter so du som privatperson, förening, skolklass med flera kan hitta på den här dagen för att göra dagen till en åminnelse om hur viktig vår natur är för allmänheten, nära och kära! Det finns även en Facebooksida, som du kan bli medlem i för att få tips och råd.


Rebecka le Moine, här vinnare av Årets Guldbäver 2017. Foto; WildSweden.se

Biologiska mångfaldens dag
Internationella dagen för biologisk mångfald är en av FN:s internationella dagar och uppmärksammas den 22 maj varje år. Dagen instiftades i december 1993 och datum fastställdes 2000 till den 22 maj. Med dagen vill FN påminna om den biologiska mångfaldens betydelse för allt liv på jorden. Ungefär en femtedel av alla djurarter riskerar utrotning och i genomsnitt försvinner en art per månad. Av 7000 växtarter som människan odlat under jordbrukets långa historia är det enbart 30 arter som idag bidrar till den mat vi äter.
KÄLLA; Wikipedia

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Sök Upplevelser
Hoppa till verktygsfältet