Guidade turer i Stadsparken, 2017

Evenemang

Guidade turer i Stadsparken, 2017
, , , , ,

Datum/tid
tisdag 16 Maj - torsdag 17 Aug

10:00 – 11:00
Samling vid runda dammen.

Samling vid runda dammen! Stadsparken
Parkvägen 1B
31231 Laholm

Koordinater
Lat: 56.505325
Long: 13.041944

Arrangör: Laholms Kommun

Mer information


Ämnesetiketter

På kartan

Foto; Carl Stridsberg

Årets park 2013-2015
Laholms stadspark har satts på kartan mycket tack vare den framlidne landskapsdesignern och konstnären Peter Gaunitz. I september 2013 nominerades Stadsparken till Årets park på Elmiamässan Park Inspira. Tusentals timmar av hårt arbete gav resultat – Laholms stadspark kröntes till Årets park och mästerverket var fullbordat. Läs mer längre ner på sidan…
 info
Välkommen till våra populära guidningar i vår fina stadspark i sommar, 2017
Vi samlas kl. 10:00 vid Runda dammen (utmed korsningen Stationsgatan-Kristianstadsvägen). Guidningarna är gratis och ingen föranmälan krävs.
Datumen som gäller är: 16/5, 4/7, 11/7, 18/7, 25/7, 1/8
info

IMG_0759
Runda dammen. Foto; Carl Stridsberg

Öppna guidningar för barn under sommaren 2017 – Gå på upptäcktsfärd med Skillatrollet
För våra minsta finns det chans att hänga med på upptäcktsfärd med kommunens Skillatroll som bor i Stadsparken. Häng med på en tur i parken, leta efter småkryp, hälsa på biodlaren och lär dig mer om träd och växter. Samling vid lekplatsen i stadsparken kl. 10:00. Vandringarna är kostnadsfria men förbokning krävs till Johanna Andersson på planeringskontoret, epost: johanna.andersson@laholm.se
Vi behöver minst 5 föranmälda barn för att vandringen ska bli av.
Datumen som gäller är: 30/5, 8/6, 13/6, 15/6, 20/6, 4/7, 17/8
info

Skillatrollet.
Foto; Carl Stridsberg
info
Är ni en grupp som är intresserad av att veta mer om Laholms stadspark? – Boka en guidad tur
Våra guidade turer i stadsparken är väldigt populära och om ni vill veta mer om parkens flora och fauna kan ni som grupp boka en guidad tur i Stadsparken. Som enskild hänvisas till de öppna guidningarna som anges ovan. Guidningen brukar ta cirka en timme (beroende på hur många frågor som uppstår under vandringen) och är kostnadsfri. Vi tar emot bokningar från april månad. Bokning görs via Johanna Andersson på Planeringskontoret, e-post johanna.andersson@laholm.se
  info

Foto; Carl Stridsberg
info
Vår i stadsparken
Våren är av många en efterlängtar årstid. Nu får vi njuta av ljuset tidigare på morgonen och senare på kvällen. Äntligen värmer solens strålar lite mer och lockar fram både djur och växter. Vi söker efter vårtecken såsom första tussilagon eller första lärkan. Arbetet i vår stadspark är i full gång. Vårbacken har börjat blomma och en kvarts miljon vårlökar kommer att synas nu i mars och början på april. Savannen är nerklippt och perennerna skurna.
info

Foto; Carl Stridsberg
 info

Savannen • Woodland • Ifvarssons trädgård • Fjärilsängen • Vårbacken Djungelbäcken • Trollstigen Nässelbacken • Magnoliaporten • Vilda skogen

Varmt välkommen till Stadsparken – Mästerverket i Laholm!

 
Foto; Carl Stridsberg
info

Lite historia
Det finns alltid något att upptäcka i Stadsparken i Laholm, ja till och med på vintern blommar det på sina håll i parken. Landskapsdesignern och konstnären Peter Gaunitz tänkte på både stora och små när han förvandlade den gamla banvallen till prunkande park. Ett riktigt mästerverk som 2013 prisades med utmärkelsen Årets Park. Allt började när den forna Västkustbanans passage genom Laholm skulle läggas om utanför stadskärnan. Eftersom banvallen låg strax intill stadskärnan, låg det nära till hands att låta göra en stor park av banvallen och den gamla Stadsparken. 2007 tog tekniska enheten i Laholms kommun kontakt med Peter Gaunitz, den i dag framlidne landskapsdesignern och konstnären, som nappade på idén. I september 2013 nominerades Laholms stadspark till Årets park i kategorin ”nyanlagda/ ombyggda parker” på Elmias branschmässa Park Inspira. De andra två nominerade var Positivparken i Göteborg och Strömparken i Norrköping. Tusentals timmar av hårt arbete gav resultat – Laholms stadspark kröntes till Årets park och mästerverket var fullbordat.

Växtförteckning finns att hämta på Laholms Turistbyrå eller på Medborgarservice i Stadshuset.
Finns även att läsa digitalt här

aurorafjarilutstracktavinga800
Vackra fjärilar finner man på ”Fjärilsängen”. Aurorafjäril, hane. Foto; Carl Stridsberg

 

 

EVENEMANG ÅRET OM PÅ LOVELAHOLM.SE
I Laholm händer det mycket – vi lägger upp så mycket vi hinner med. Se Evenemang just nu här! Hjälp oss gärna med att sprida vad som händer i Laholm. Vi är glada för all hjälp vi får. Och det behöver inte alls vara från företag bara. Det går lika bra om du är privatperson eller någon förening.
Registrera ett evenemang genom att fylla i vårt webbformuläret här!

LÄGG TILL DITT FÖRETAG, DIN FÖRENING ELLER LÄGG UPP DAGENS LUNCH OM RESTAURANG ELLER HYR UT DIN STUGA!
Lägg till ditt företag, din förening eller lägg upp ”Dagens Lunch” om restaurang eller hyr ut din stuga på Lovelaholm.se. kostar 500 kr per år för företag, annars är allt gratis!
Välj vad du vill lägga upp här

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Sök Upplevelser
Hoppa till verktygsfältet