RIDANDE LUCIA PÅ STORTORGET 13 december

Evenemang

RIDANDE LUCIA PÅ STORTORGET 13 december
, , , ,

Datum/tid
onsdag 13 Dec

Klockan 18.30

Stortorget, Laholm
Stortorget 1
312 30 Laholm

Koordinater
Lat: 56.513115
Long: 13.043339

Arrangör: Laholms Köpmannaförening och Hallandsposten

Mer information


Ämnesetiketter

På kartan

Kom och se Laholms ridande Lucia! Victoria Josse tar täten i Laholms ridande luciatåg. Laholms Ryttarförening startar vid Lingården ca kl 18.30, Våxtorps brass spelar julmusik, kören avslutar och hästarna tågar ut från torget ca kl 19. Detaljerat program kommer senare. Laholms Köpmannaförening står för arrangemanget i samarbete med Hallandsposten.

 

OM Lucia
Lucia är en högtid som firas den 13 december, samt namnet på högtidens huvudperson. I Sverige markerar luciadagen tillsammans med advent inledningen på julfirandet. Den svenska Lucian är en blandning av både förkristna och kristna figurer och denna tradition har spridit sig till andra nordiska länder, och i viss mån också utanför Norden. Lucia är även ett helgon i romersk-katolska kyrkan med ursprung från Sicilien. Dagens nordiska luciafirande har dock inte mycket gemensamt med helgonkulten. Ordet lucia kommer från latinets lux, vilket betyder ljus.

 

 

 

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Sök Upplevelser
Hoppa till verktygsfältet