Upplev Kungsbyggets sommarrodel & zipline

Evenemang

Upplev Kungsbyggets sommarrodel & zipline
, , ,

Datum/tid
fredag 14 Apr - söndag 15 Okt

Öppettider, se hemsidan
(Mer information)

Kungsbygget, Våxtorp
Kungsbygget 44
312 98 Våxtorp

Koordinater
Lat: 56.3693
Long: 13,1693

Arrangör: Kungsbygget

Mer information


Ämnesetiketter

På kartan

Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Nyhet! Nu är den nya ziplinen öppen! 740 meter lång, 70 meters fallhöjd,
Med 70 meters fallhöjd och 660 eller 740 meter lina, med 50-80 km/h och 50-60 sekunders njutning, flyger ni nerför Hallandsås vackra sluttning med fantastisk utsikt över Halland. Zipline på Kungsbygget erbjuder dig en häftig fartupplevelse. Du får åka upp till toppen med ”Valpen”. Det är ganska skakigt så håll fast dig!

valpen728

Väl uppe på toppen och i tornet får man åka två åt gången. Här kollas också bältet och fästanordningarna noggrant för säker färd. Man får också instruktioner på hur man ska åka. Åka upp och ner rekommenderas inte!

ziplineAkare728
Lite spänd väntan inför färden. Men även en glad förväntan på en kul upplevelse!

En sak man får räkna med är att det är lite väntan så tålamodet är bra att ha med sig. Liksom att man uträttat sina behov innan färden. Med 85 meters fallhöjd och totalt 720 meter lina, flyger du nedför Hallandsåsens vackra sluttning med utsikt över Halland. Som mest är du ca 20 meter över marken.

ontheline728
På väg ner. Plattformen bortanför är själva ”landningsbanan”. Här bromsas du in automatisk.

Åk den populära sommarrodeln!
Du kan även prova på att åka rodel, ensam eller två, i en 935 meter lång bana som slingrar sig nedför Hallandsåsens nordsluttning inne i en vacker granskog. Man behöver inte vara rodelexpert för att åka sommarrodel, allt du behöver göra är att följa reglerna. Du bestämmer tempot själv – med hastighetsreglaget kan du bromsa upp eller öka farten på kälken. Redan efter 3 åk är du en proffsig rodelåkare.

rodelbanan_pojke728_02
Som en lång och skimrande orm, slingrar sig rodelbanan fram genom vacker granskog.Foto, Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Kungsbygget är idealiskt för företag, skolor, kompisgänget eller för familjen. Här anordnas en fartfylld möhippa eller svensexa, företagets kick-off eller den perfekta släkt/familjefesten. Ni får ett minne för livet och spänning för dagen i något som mycket väl kan vara sommarens häftigaste upplevelser!

rodelStigav728
Även vid rodeln kan det bli lite köer men det är värt att vänta på!

Nyhet – Bungy Rocket Öppet för säsongen!
Testa vår häftiga katapult! Du skjuts, med kraftiga gummiband, 25 meter upp i luften på ca 2 sekunder. Detta är den ultimata kicken och Bungy Rocket gör få besvikna!
Att hoppa Bungy Rocket Att skjutas upp i luften 25 meter på 2 sekunder är annorlunda. Det måste testas för att förstå känslan av kraften upp, viktlösheten på 25 meters höjd och sen det fria fallet ner. Bungy Rocket både syns och hörs på hela området. Prova du också! OBS!! Enbart fysisk friska personer med en vikt på 30-130 kg kan hoppa.

Café med frozen yogurt
Blir du fikasugen så erbjuder Kungsbyggets café bland annat frozen yogurt, dansk ekologisk dricka, rättvisemärkt kaffe, hembakade bärpajer, varma mackor och utvalda småkakor.

Läs mer om Kungsbygget via deras hemsida som du finner via den ”Mer information” här till vänster på sidan.

Kungsbygget medverkar även på vår HittaUpplevelse.se här!

 

 

 

EVENEMANG ÅRET OM PÅ LOVELAHOLM.SE
I Laholm händer det mycket – vi lägger upp så mycket vi hinner med. Se Evenemang just nu här! Hjälp oss gärna med att sprida vad som händer i Laholm. Vi är glada för all hjälp vi får. Och det behöver inte alls vara från företag bara. Det går lika bra om du är privatperson eller någon förening.
Registrera ett evenemang genom att fylla i vårt webbformuläret här!

LÄGG TILL DITT FÖRETAG, DIN FÖRENING ELLER LÄGG UPP DAGENS LUNCH OM RESTAURANG ELLER HYR UT DIN STUGA!
Lägg till ditt företag, din förening eller lägg upp ”Dagens Lunch” om restaurang eller hyr ut din stuga på Lovelaholm.se. kostar 500 kr per år för företag, annars är allt gratis!
Välj vad du vill lägga upp här

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Sök Upplevelser
Hoppa till verktygsfältet