Visar innehåll märkt "friluftsfrämjandet"

I nästan hela Sverige ligger vintern fortfarande vackert glittrande, även om det på en del håll kan vara sista rycket nu i helgen. För dem som börjar få slut på snöäventyr-idéer såhär efter sportlovet släpper nu Friluftsfrämjandet Skogsmulles vinterhinderbana.

Läs merFredagen den 23 juni är det dags igen att ta på sig blomsterkransar och svänga sin lurviga runt midsommarstången i Timmershult, vår egen favoritplats! Atmosfären doftar gammeldags Midsommarfirande och man är nära naturen. GLAD MIDSOMMAR!

Läs merDet finns idag många barn som blir skrämda av naturen. De har levt hela sitt liv under gatlampors sken och deras djungel har varit stenbyggnader och hårda parkeringsplatser. Alla krafter som finns måste samverka för att ändra på denna dystra framtidsutsikt. En av de organisationer som kämpar på är Friluftsfrämjandet.

Läs mer


I 50 dagar ska Sören Kjellkvist, ambassadör för Friluftsfrämjandet och Bergans, jaga, fiska och leva av det som naturen erbjuder. Med äventyret vill han uppmärksamma de hotbilder och prövningar allemansrätten står inför idag. Men även hur positiv inverkan allemansrätten har för folkhälsan och främjandet av en hållbar framtid. Projektet går under namnet överleva Vildmarken. Med på äventyret tar han en nära vän, schäfertiken Daxa.

Läs mer


Så var vi ännu en gång och firade midsommar i Timmershult. Ett Timmershult och en Midsommar som var helt lagom! Lagom varmt och skönt, lagom med folk, lagom med aktiviteter, lagom med sång & musik. Precis som det brukar vara i Timmershult. En lagom midsommar! Och en midsommar med en helt underbar natur i omgivningen. Inte konstigt att Friluftsfrämjandet väljer just den här platsen att dansa in sommaren på.

Läs merArkiv

Hoppa till verktygsfältet