Visar innehåll märkt "potatis"


Köp gärna tvättad färskpotatis som förenklar matlagningen. Denna krämiga sallad blir ännu godare om man förbereder i god tid, den passar till det mesta och är perfekt picknick mat. Äter man potatisen kall eller avsvalnad får man i sig det nyttiga fiber som heter resistent stärkelse. Den är det nyttigaste som finns för våra tarmbakterier.

Läs mer


Finns det något godare att äta än nyupptagen färskpotatis framåt vårkanten? När de är så där goda så de liksom smälter i munnen? Tillagade i en färskpotatissallad? Gärna då serverad med gräddfil och sill. Gräddfilssås kan man göra på många olika sätt. Här är några goda förslag från Svensk Potatis.

Läs mer


I fredags, den 29 april, var det smygpremiär av de första primörerna. Det är som vanligt Bjärehalvöns potatisodlare som är först ut med att plocka upp den första färskpotatisen, sorten är Swift.

Läs mer


Länsstyrelsen öppnade 1 januari en ny e-tjänst för lantbruksföretagare, yrkesfiskare, jägare, grönsaksodlare och andra som producerar livsmedel i primärproduktionsledet. Syftet är att förenkla registreringsprocessen för företagarna…

Läs mer


Allra bäst blir en Janssons frestelse när man steker löken så att den blir glansig och fin samt vispar ihop ansjovsspadet med vispgrädden och mjölken. En Jansson är ett absolut måste på julbordet och passar utmärkt som vickning på kvällskvisten.

Läs mer


Besök någon av Svensk Potatis AB marknader den 19 september. Många av marknaderna kommer att ha potatistema på programmet. Besökare har möjlighet att klämma, känna, lukta och smaka på potatisarna och träffa de som odlar. Röda, cerise, blåa, vita, gula, runda, avlånga, tjocka, smala och alla sorter har sin unika smak.

Läs mer


Den kalla senvåren och försommaren i hela Sverige ser ut att försena färskpotatisskörden till midsommar. Detta skriver Lisa Andrae, Verksamhetsledare Potatisodlarna/Informatör Sydsvensk Färskpotatis.

Läs mer



Receptmakare: Anders Eriksson

Ett hederligt gammalt potatismos kan enkelt nå magiska höjder genom att ge det lite mera tid, pressa genom sil, och att använda lite bättre råvaror, välj en extra god potatissort.Purén kan enkelt förändras i smaken med små medel, att pressa i en lime, blanda i finhackad persilja eller varför inte finhackad mandel eller pinjenötter. Som sagt, potatispuré är magiskt!

Läs mer




Arkiv

Hoppa till verktygsfältet