Visar innehåll märkt "recept"



Köp gärna tvättad färskpotatis som förenklar matlagningen. Denna krämiga sallad blir ännu godare om man förbereder i god tid, den passar till det mesta och är perfekt picknick mat. Äter man potatisen kall eller avsvalnad får man i sig det nyttiga fiber som heter resistent stärkelse. Den är det nyttigaste som finns för våra tarmbakterier.

Läs mer


Finns det något godare att äta än nyupptagen färskpotatis framåt vårkanten? När de är så där goda så de liksom smälter i munnen? Tillagade i en färskpotatissallad? Gärna då serverad med gräddfil och sill. Gräddfilssås kan man göra på många olika sätt. Här är några goda förslag från Svensk Potatis.

Läs mer


Att man äter våfflor på våren har sin naturliga förklaring i att det förr i tiden, efter vinterns ruskmörker, åter fanns större tillgång till både ägg och mjölk. Firandet av Våffeldagen har en intressant och annorlunda bakgrund, idag firas dagen oftast inte mer än att vi äter just våfflor men dagen har sitt ursprung i Jungfru Marie bebådelsedag som är en kristen högtid, högtiden firas nio månader före julafton då hon genom ärkeängeln Gabriel fick veta att hon var havande med Jesus.

Läs mer


Allra bäst blir en Janssons frestelse när man steker löken så att den blir glansig och fin samt vispar ihop ansjovsspadet med vispgrädden och mjölken. En Jansson är ett absolut måste på julbordet och passar utmärkt som vickning på kvällskvisten.

Läs mer


Receptmakare: Anders Eriksson

Ett hederligt gammalt potatismos kan enkelt nå magiska höjder genom att ge det lite mera tid, pressa genom sil, och att använda lite bättre råvaror, välj en extra god potatissort.Purén kan enkelt förändras i smaken med små medel, att pressa i en lime, blanda i finhackad persilja eller varför inte finhackad mandel eller pinjenötter. Som sagt, potatispuré är magiskt!

Läs mer




Arkiv

Hoppa till verktygsfältet