Visar innehåll märkt "utställning"

Den startades den 31 juli 2014 orsakad av en gnista från en skogsmaskin som antände den torra marken på ett kalhygge. Dygnet runt under flera veckors tid kämpade hundratals brandmän, militärer och frivilliga för att släcka branden. Tusentals människor och djur fick evakueras, en person miste livet och två skadades allvarligt.

Läs mer


Öppet hus & 100-års Jubileum på ”Nya” Laholms Brukshundsklubb! Medtag familj – tvåbenta som fyrbenta och besök utställare, träffa instruktörer och mycket mera. Vad menar vi med ”nya” Laholms BK? Det många kanske inte vet är att klubben hotades av nedläggning så tidigt som i februari i år. När en helt ny styrelse skulle utses klev många nya ansikten fram och klubben fick leva vidare – nu i ny regi! Klubben lever inte bara vidare utan arbetet är i full gång med nya idéer som förverkligas genom våra kommittéer, nya och gamla instruktörer engageras, medlemmar oavsett ålder, hundras eller år…

Läs mer


”Solvåg” är årets ledmotiv i min sommarutställning 2018 Särdals Kvarn. Foto; Patrik Leonardsson Patriks Sommarutställning Sin sommarutställning har Patrik på Särdals Kvarn i Skulpturateljén och caféet är öppnad för säsongen, 12 – 16. Utställningen bjuder på blandade, kontrastrika motiv från Hallands stora och små landskap i en härlig röra med en harmonisk underton. I caféet serverar Malin en fantastisk vernissage lunch och mycket annat gott. Utställningen är öppet enligt caféets tider eller enligt ök. Allt inramat i mysig kulturhistorisk miljö. Särdals Kvarn uppfördes år 1890. Väderkvarnen var i drift fram till 1967. Med sina sex våningar och fyra malningsstenar är den en av Nordens…

Läs mer


All heder till Laholms Kommun, som röstade ner ett förslag om tiggeriförbud i Laholm. Laholms kommun valde att avslå motionen med bedömningen att det ”knappast kan hävdas” att förekomsten av tiggeri i kommunen är så omfattande att det stör den allmänna ordningen eller säkerheten. Nu kan de fattiga som sitter på våra gator få fortsätta be om hjälp för att försörja sina familjer de lämnat i sina hemländer.

Läs mer


Konstepidemin i Göteborg och Tjolöholms Slott presenterar ”Down the Abbey Hole”, en utställning av unikt utformade betongägg, som spinner vidare på slottets utställning av kostymer från TV-serien Downton Abbey. Dessutom har målarskaran funnit inspiration i den brittiska trädgården och den engelska klassikern Alice i Underlandet.

Läs mer


Den 28 januari öppnar årets utställning ”Dräkter från Downton”. I utställningen visas dräkter från herrskap och tjänstefolk i den populära tv-serien ”Downton Abbey”. Samtidigt får besökaren lära sig mer om livet på ett stort gods i början av 1900-talet. Utställningen visas fram till 1 oktober 2017.

Läs mer


Jag har ju vandrat relativt mycket i fjällvärlden i min ungdom. Laholm är en vacker plats men inget slår den storslagna naturen däruppe i Norrland och de nationalparker som finns där.  

Läs mer


Upplev bygdens äldsta bevarade gård på ursprunglig plats, i vacker kulturmiljö. Vandra runt i stugorna på gården och få en inblick i hur människor i generationer levt och verkat här ända fram till 1954. Här finns museum med trä, järn, textil och mycket mer. I värdshuset kan man avnjuta välkomponerade luncher, middagar eller fika tillagade med mycket kärlek. I gårdsbutiken finner du till exempel ekologiska och närproducerade delikatesser, hantverk från bygden och unika inredningsdetaljer. Vill man spendera tid i naturen bjuder Ingeborrarp på fantastiska grönområden som man kan njuta av. Man kan hyra en cykel och ta sig runt med…

Läs mer


En designutställning; Ett 25 kvadratmeter stort komplementhus, som inte kräver bygglov och ändå får lov att vara en självständig bostad. Vilka drömmar, tankar och visioner väcker denna nya frihet? Och så en utställning, Better Shelter – Det som började som ett skissalternativ på friggebod har idag utvecklats till en ny typ av flyktingbostad framtagen i samarbete med UNHCR…

Läs mer


Katten – människans bästa vän – stor sommarutställning om människans bästa vän med konst, kulturhistoria och kattverkstad. Utställningen visas på Hallands kulturhistoriska museum i Varberg och invigs den 14 juni kl 16.00.

Läs mer

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet