Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Här hänger en och annan lövgroda!

Lennart Johanzon är medlem i mina fotogrupper och medverkar ofta med helt underbara naturbilder, naturfotograf som han är. Den här lövgrodan har blivit något av en favorit och “hänger med” på de flesta fotogrupper på Facebook! Stort tack för lånet av den härligt gröna lövgrodebilden, Lennart!
Här på bloggen, LoveLaholm, blir det ju mest Laholm jag kommer att skriva om. Men ibland gör jag ett litet undantag. Som det här..
Ett av mina intressen här i livet är fotografering. Det är en väldigt trevlig hobby som man kan utföra året om i alla miljöer.

“Hängande” Lövgroda. Foto; Fotograf Lennart Johanzon 

Nu är jag bara amatörfotograf. Har på grund av min tidigare yrkesutövning inte haft tid eller ork att lära mig så mycket. Därför använder jag oftast den helautomatiska funktionen på min Canon EOS 700D. Men om någon proffsfotograf i Laholm skulle hålla en fotokurs vore jag den förste att anmäla mig.. Råkade faktiskt på Peo, proffsfotografen, utanför stadshotellet häromdagen och frågade om han ger kurser i fotografins ädla konst. Men tyvärr så gör han inte det. En sak jag tror kunde fungera här i Laholm, om man är proffsfotograf är att kombinera sin fotoutövning med kurser och safaris. Har vänner på Facebook som gör det med lyckat resultat.

Nu tänker kanske någon; Varför krångla till det? Går väl bra med helautomatiken? Nja. Tankarna finns väl där på att förkovra sig för att lära sig ta bättre bilder. Att bara använda helautomatiken är ju också som att köpa en Ferrari men inte köra fortare än en traktor!

Aurorafjarilc680
Aurorafjäril. En av mina bästa bilder så här långt. Foto, Carl Stridsberg

Systemkamerorna idag är ju så fantastiska med alla sina mängder av funktioner så att inte lära sig använda dem mer är på något sätt ett slöseri med pengarna! Fast Aurorafjärilen här ovan tog jag med ett makroobjektiv, manuell inställning ( och en hel del tur). Skärpan är inte helt hundra men det beror på att en Aurorafjäril är väldigt skygg. Jag fick krypa runt i gräset efter denna i timmar hemma på tomten våran innan den tröttnade och lät mig ta en bild. Sekunden efter hade den lyft igen. Jag tog bilden för några somrar sedan. Har aldrig sett den igen. Så bilden är nog en av de jag sätter främst utav mina djurbilder.

Jo, tycker faktiskt det är så kul med foto så jag har själv skapat två fotogrupper på Facebook som jag med glädje ser medlemmarna öka på.

Det är “Dagens Sverigebild” där man kan lägga in sina bilder på Sverige. Det måste inte vara foton tagna idag. Utan titeln anger att det är denna dagen, just idag, du lägger in en bild av Sverige i gruppen!
Idags dato har den här gruppen över 400 medlemmar.

I den andra gruppen, “Foto i Fokus“, kan man lägga in bilder från världens alla hörn. Gruppen har ca 200 medlemmar idag. Den startade jag lite senare än den andra.

Om du är intresserad av fotografering är du varmt välkommen in i gemenskapen i någon av grupperna eller varför inte båda och lägga in dina egna bilder.

Sommaren är kort så det gäller att ta kort! Fotografera mera..

Somriga hälsningar
Carl Stridsberg

 

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet