Laddar

17
jul

  • 17 juli, 2014

Smaker av Laholm

Foto & Text, Carl Stridsberg

ansiktsmalning_04_728

Underhöll musikaliskt gjorde gruppen, Voizone, som endast använder sina röster på ett utsökt vackert sätt.

voice728

Just den här kvällen hade Laholmsborna chansen att ställa frågor till våra lokala politiker i ”heta stolen”. Allt medan barnen lekte med sina ballonger nedanför.
En liten scen hade iordningsställts för kvällen. Samma scen som Voizone använt en stund innan. Kommunchefen Nils Danred var för kvällen konferencier och ställde frågor till politikerna som kommit in från medborgare i staden via Facebook eller brev.

politikernamotvaggen728
Kommunchef, Nils Danred, till vänster, i blå T-shirts ställer frågor till politikerna.

De olika partierna hade också sina egna stånd där man kunde få mer information om deras program.

Annat som hände denna kväll var underhållning av Laholms duktiga voltigetjejer. Man kunde också få se prov på äkta Squaredance och visst spratt det till i de gamla spirorna när takten skruvades upp. På Gröna Hästens solterrass bjöd DJ Mange på härlig, skön, och stämningsfull loungemusik. Varje kväll erbjuds det även tivoli, skattjakt för både barn och vuxna, bakluckeloppis och femkamp.

Efter ett tag började jag bli hungrig och törstig och knallade bort till Ahla Vilthägn, som stekte hjorthamburgare för glatta livet.

Smakeravlaholm01_728
Vivianne, Ahla Vilthägn, även bloggare på LoveLaholm, tillreder en av alla de goda hamburgarna de säljer.

Det fanns nämligen en hel gata med olika stånd som erbjöd olika lokalt odlade matprodukter. Det är ett antal lokala producenter som dukar upp sina produkter på Stortorget med temat, ”Smaker av Laholm”.

smakeravlaholmstanden728

På turistbyrån kan du förresten köpa ”Smaker av Laholm”, en delikatesslåda med fem smaker från lokala matproducenter. Det är en väldigt trevlig tillställning de här torsdagskvällarna som är mycket uppskattade av både Laholmsbor som turister.

torsdagkvall02_publiken728

Laholms sommarmarknad med lokalt producerade smakrika produkter arrangeras av ”Laholms Köpmän” och håller öppet varje torsdag mellan kl 18.00-21.00 under juli månad, närmare bestämt, 17, 24 och 31 juli. Välkommen då!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.