Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Sommar, sommar, sommar!

Nog har man längtat efter sommaren men de sista dagarna hade jag gärna varit utan. Har nämligen legat som en planka på sängen i Influensa. Huvudvärk, halsont, värk i hela kroppen, het som en stekpanna ena stunden, kall som is i nästa. Och termometern visar på runt 30 grader i skuggan. Ingen drömsommar precis. Hoppas ni där ute får hålla er friska och bara njuta av denna rekordsommar.

Själv är jag i vanliga fall ingen älskare av sommaren. Trivs bäst på våren och hösten. Men gillar man att bada i vårt härliga hav så är det ju toppen.

Den här sommaren missade jag Mellbystrandskalaset, bilden ovan är från förra sommaren. Det har blivit en härlig tradition och när vädret visar upp sig från sin bästa sida kan man ju bara jubla.

Imorgon är det Laholms Stadsfest som jag också missar. Det är mycket här i livet som går en förbi när man är sjuk. Men jag tackar ändå högre makter för att jag bor i Sverige. I ett hus med en egen säng, vatten i kranen och toalett inom närma räckhåll. Sanningen är att jag tänkte på alla stackars människor i de fattiga länderna som saknar sanitet och bekvämligheter och ofta också rent vatten. Dessutom är det ju ännu varmare där. Hur i hela friden de klarar sig förstår jag inte. Fast många gör väl inte det. Barndödligheten är fortfarande hög.

En sak man lär sig när man är sjuk är tacksamhet. Och jag tänker inte gnälla över att jag blivit gammal och skröplig. Många här i världen blir inte gamla.

Glad sommar!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet