Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Rökeriet – Carlssons Brygga

Idag besökte jag dem för det var ju hamnfest i Laholm och småbåtshamnen ligger strax utanför restaurangen. Det var mycket folk i rörelse och flera aktiviteter på gång när jag anlände på ännu en underbar sommardag med blå himmel och små lätta moln. Tyvärr missade jag lagasimmet men fick i alla fall en bild på de tre medaljörerna. Och ankracet såg jag inte en skymt av. Inga ankor heller.

Bild & Text; Carl Stridsberg, LoveLaholm.se

Med en vacker utsikt över Lagan och Laholms småbåtshamn ligger Rökeriet, som drivs av Fredrik, Jesper & Jessica med hjälp av Ulla och Lennart Carlsson. Det är ett fräscht och mycket populärt matställe vars affärsidé är att sälja egenproducerade varor till vettiga priser och hög kvalité. Beroende på säsong erbjuds rökta och gravade fiskar samt skaldjur i olika former. Rökeriet har både butik, servering och catering. Man röker själv alla fiskar och skaldjur i egna rökar på plats.

ankracet03
De tre medaljörerna i Lagasimmet. Grattis!

Vår kära lilla ångbåt hade ännu en ny tuff dag där hon tuffade fram längst Lagan med glada semesterfirare som last. Biljetterna gick åt som smör i solen.

ankracet08_728

Ångbåten S/S Lagaholm ligger förtöjd vid en ganska nybyggd brygga som dagen till ära även fick tjäna som dansbana denna afton.

Själv vandrade jag runt och letade efter några ankor. Det skulle ju bli ankrace så jag hade tänkt köpa ett par biljetter. En åt min kära hustru och en åt mig. Hade redan namngett dem till Kalle Anka och Kajsa Anka. Men hur jag än letade hittade jag inga ankor och såg inget ankrace. Kanske var det bara en tidningsanka hela historien med ankracet? Får väl undersöka saken närmare vid tillfälle.

ankracet05_728

Efter lite förfriskningar och några ord med damen under Lions partytält om den golftävling som de höll i och om hon kanske sett till några ankor lämnade jag hamnfesten för denna gången.  Små båtar låg köl mot köl i den lilla småbåtshamnen där ett par såg ut att lätta ankar för att ge sig ut på en liten tur på Lagan. Ingen dum aktivitet denna varma sommardag!

ankracet04_728

 

ANNONS
Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet