Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Tävla med din bästa äppelkaka!

I samband med Tjolöholms Slotts stora skördefest 4-5 oktober anordnas baktävlingen ”Hela Halland bakar äppelkaka”. Alla är välkomna att baka sin bästa äppelkaka och ta med för jurybedömning och provsmakning. Juryn består av matskribent Lisa Lemke, Håkan Johansson guldmedaljör i Bagar-VM 2014 och Jerker Andersson köksmästare på Tjolöholms Slott.

Deltagare ska anmäla sig senast 25 september. Kakan får endast innehålla svenska äpplen. På tävlingsdagen ska kakan lämnas in till juryn tillsammans med receptet för provsmakning. Vinnande deltagare vinner en övernattning för två personer på Tjolöholms Slott.

Tjoloholms_Slott728

Skördefest på Tjolöholms Slott anordnas i år för sjunde gången i rad. Halländska matproducenter säljer höstens nyskördade och närproducerade delikatesser i godsets stora sädesmagasin.

Appeltrad728

Det finns möjlighet att läsa sig mer om var maten kommer ifrån, träffa stora och små djur samt ta del av aktiviteter och uppvisningar. På matscenen underhåller den populära matskribenten och kokboksförfattaren Lisa Lemke.

Läs mer om tävlingen här!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet