Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Ahlabor får jogga med älgar, hjortar & vildsvin!

Såg att man fått fina utegym vid Lagaholmshallarna och på Hökafältet. Det är ju jättebra. Fint initiativ! Synd att Laholms Kommun sålde ut Ahlaskogen. Där fanns förr en slinga och ett litet utegym. Man funderade väl på att bygga en omklädningslokal också om jag inte minns fel? Nu är hela området en björkskog, visserligen vackert men innehållande mycket lövsly!

Bild & Text, Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Idag finns det bara en liten stig där man får trängas med vildsvin, älgar och hjortar! En gång mötte jag en älgko med sina två kalvar. Vi stod öga mot öga ca 10 meter från varandra. Jag talade lugnande till dem och backade sakta bakåt, vände mig om och gick långsamt därifrån. De stod kvar med sina långa öron riktade åt mitt håll allihop. Det var en fin upplevelse. Idag är hela skogen ett enda stort jaktområde med en massa lövsly och björkar, idealiskt för ovannämnda fyrbenta joggare! Det är ganska synd. Kunde ha varit ett fint rekreationsområde för familjer och joggare….. Men visst, det är väl fina djur, hjortarna och älgarna. Man vet dock aldrig när man åker fram på hornen på en ilsken älgko med kalvar! Och att man hittar nybyggda jakttorn lite överallt i området, ja, det vittnar väl också om tillgång på vilt!

jakttorn728

Relaterade inlägg

Posta kommentar

Kommentarer1

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet