Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Nu tändas åter ljusen i min lilla stad…

Den svenske sångaren, Gunnar Wiklund sjöng den här låten 1959. Skivan sålde i 200 000 exemplar. När Gunnar sjunger den här låten tänker jag på min lilla stad, Laholm!

Bilder & Text, Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Jag har en äkta känsla av kärlek till min lilla stad, Laholm. Därav namnet på min hemsida, LoveLaholm.se!
Tyvärr besvarar stadens medborgare och företagare i mysiga Laholm inte min kärleksförklaring och hjälper mig att utveckla hemsidan. Tanken var ju att alla skulle hjälpa mig. Jo, jag vet, högflyende planer. Det är jag det.  Jag känner mig som en dumpad tonårskille som blir sviken av sin stora kärlek! Eller också älskar inte man Laholm lika mycket som jag. Kan det vara möjligt? 😉

Idag vandrade jag i bokskogen på Hallandsåsen och såg ut över Laholmsnejden. Som ett litet sagoland ligger den där med havet, slätterna, skogarna, sjöarna och de små lapptäckena av åkrar när man ser det lite grann så här från ovan. Själva bokskogen var en kaskad av färger och marken var täckt av guldbruna löv som om man gick på en jättelik heltäckningsmatta. Mitt i denna färgglada bokskog dök en hage med tre kor upp. De stannade upp med att beta när jag hälsade på dem och frågade om jag fick ta ett par bilder. De nickade lite lätt och återgick till det höstgröna gräset.

Bokskogen_Hosten02_728_kossor

Sedan gjorde de det som en fotograf inte blir så glad åt. De vände ändan om. Kor är ju väldigt trevliga djur men det var ju inte en ändalykta jag hade tänkt mig att fånga på bilden. En av dem kikade i alla fall upp en kort stund för att kolla in den underliga figuren som hade så många underliga läten för sig. Då passade jag på att skjuta av ett porträtt. Tack för det Maja, eller vad hon nu hette..

Bokskogen_Hosten03_728_Maja

Man måste bara älska denna bokskogen! Och det är väl allt tillsammans som gör att jag älskar Laholm så mycket. Närheten till havet, till denna underbara bokskog, till de små sjöarna, den mysiga lilla staden med Gamleby, gatsten, statyerna, fiket, Cecilia, fontänen, de små torgen och de små charmiga butikerna.

Älskar du också Laholm? Har du ett företag, driver en förening, arrangerar evenemang, erbjuder lediga bostäder eller har sevärdheter man inte får missa i Laholm? Hjälp oss nu samla det på LoveLaholm.se!

Här kan du lyssna på Gunnar Wiklunds låt!

 

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet