Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Cykla i Halland

Den 24 oktober 2014, meddelade Trafikverket den goda nyheten att Kattegattleden är godkänd som nationell turistcykelled. Kattegattleden blir därmed den första leden i Sverige som får skyltas som en sådan. Vi har en härlig cykelsommar att se fram emot!

Bilden ovan; Fotograf/Källa, Region Halland/Magnus Andersson

Kattegattleden godkänd som nationell turistcykelled!
– Att Kattegattleden blev godkänd som nationell turistcykelled den 24 oktober 2014, är ett mycket glädjande besked och är ett resultat av god samverkan med olika parter och kommuner under en lång tid, säger Gösta Bergenheim regionstyrelsens ordförande. Kattegattleden är ett nationellt pilotprojekt för att utveckla cykelturismen i Sverige och därmed ett redskap för tillväxt i regionen där leden bidrar till näringslivsutveckling, ökad ekonomisk tillväxt och nya arbetstillfällen.

CyklaiHalland02_728
Fotograf/Källa; Region Halland/halland.se

Kattegattleden har ett unikt och havsnära läge och är en reseanledning. En ökad cykelturism bidrar med tillväxt till regionen och stärker Halland som turistlän och en ökad turism ger möjlighet för företag i Halland att utveckla upplevelser och erbjudanden längs med leden. Nya havsnära cykelmöjligheter kommer också bli till stor nytta för närboende och andra hallänningar som vill cykla korta eller långa sträckor, avslutar Gösta Bergenheim, regionstyrelsens ordförande. Invigning av leden planeras till nästa år, 2015. När leden är färdig är det en 370 km nästintill bilfri cykelled som sträcker sig längs utmed kusten mellan Helsingborg och Göteborg. De tio kommunerna, Region Halland, Region Skåne och Trafikverket finansierar utbyggnaden av hela leden och den totala kostnaden beräknas uppgå till cirka 170 miljoner kronor.

CyklaiHalland03_728
Fotograf/Källa; Region Halland/halland.se

I och med att ansökan beviljats får Region Halland ett samordningsansvar och är ledhuvudman för Kattegattleden. Det innebär ett ansvar hålla ihop och samordna arbetet i en övergripande organisation med berörda regioner och samverkanspartners kring bland annat kvalitetssäkring av service, infrastruktur, utmärkning, utveckling och marknadsföring av leden.

Läs mer om Kattegattsleden här!

 

 

 

 

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet