Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Färgglada varelser piggar upp

Jag är ju en glad amatörfotograf med speciellt djur & natur som största fotointresse. Något av de mest färgglada och vackraste av mina bilder som jag fångat är fjärilarna på vår tomt. Och snart är det vår och det dröjer inte så många månader förrän dessa underbara små bevingade varelser vaknar till liv igen! Bilden nedan är en Nässelfjäril.

Text & Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Den här Aurorafjärilen nedan fångade jag på bild efter att ha krupit runt efter den i två timmar på tomten hemma. Slutligen satte den sig ner på en “Förgätmigej-blomma” och jag hann ta några bilder.

aurorafjarilutstracktavinga800

Jag såg den sommaren 2013. I några timmar. Sedan var den borta och jag har aldrig sett den igen.

Aurorafjarilc800

Vi har mycket nässelfjärilar, påfågelfjärilar, citronfjärilar och kålfjärilar på tomten då vi odlar lite för hemmabruk. Har plommonträd och andra frukträd. Och stora områden med nässlor. Men just Aurorafjärilen verkar ha varit en engångsgäst. Vacker var den i vart fall. Och väldigt liten. Förgätmigej är inga stora blommor precis..

Aurorafjarilprofil800

 

Sök Upplevelser i Sverige

Relaterade inlägg

Posta kommentar

Kommentarer2

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet