Laddar

2
mar

  • 2 mars, 2015

Veckans recept – Potatisgratäng med köttfärs!

Potatisgratäng med köttfärs

1 person

2 st potatisar, ca 150 g, gärna King Edvard
50 g köttfärs
½ st gul lök, hackad
1 msk tomatpuré
1 krm salt
1 krm peppar
½ st vitlöksklyfta
½ dl ost, riven

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala och skiva ca 150 g potatis mycket tunt.
3. Hacka en ½ gul lök.
4. Krydda 50 gram köttfärs med salt, peppar och hackad vitlök.
5. Lägg ett lager potatis på ett ugnssäkert fat. Strö på löken.
6. Platta ut färsen till en stor biff och lägg den över. Bred på tomatpurén och lägg på resten av potatisen.
7. Peppra och strö över den rivna osten.
8. Ställ in i ugnen ca 35 – 40 minuter eller tills potatisen är mjuk och fått vacker färg.
Middagen ger 440 kalorier.

 

Svensk Potatis AB arbetar med att informera om och marknadsföra potatis av hög kvalitet, SMAK-märkt potatis. Vi har en neutral position i branschen vilket gör oss unika. En stor uppgift är att utföra kvalitetsanalyser.
Hemsida; http://svenskpotatis.se/

 

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.