Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Ett säkert vårtecken – Anna med skottkärra i trädgården!

Våren har väl stannat upp lite kan man säga. Den envisa kylan om nätterna har tvingat ner vårblommor, fjärilar & humlor till vila igen. Men ett säkert vårtecken här hemma på gården är när min kära hustru, Anna, syns i trädgården med skottkärran.

Foto/Källa; Fotolia

Då kan man vara säker på att oavsett tillfälligt kyliga morgnar, hagelstormar och snö, så är det vår. Nu åker torra kvistar, gamla löv och annat efter höstens stormar ner i skottkärran för att bereda plats för sciller, liljekonvaljer, vitsippor och andra tidiga vårblommor. Och de små högar som blir efter räfsandet måste tas om hand genast. Annars kommer våra höns med tuppar, som går lösa på tomten året runt, att sprida ut högarna över trädgården igen. De bara älskar högar. För vem vet vad för godsaker som kan dölja sig under dem?
Daggmaskar, skalbaggar, larver och andra nyttigheter.

skiller728
Sciller i vår trädgård, fångade på bild, våren 2013. Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Nu är även Påsken inne på sin sista dag, sommartiden har börjat och vi går mot strålande och härliga tider. Våren är min egen favorittid. När allt får liv igen.
Så ut & njut av de första varma solstrålarna, lyssna på småfåglarnas vårhälsning, se de små vackra vårblommorna som hälsar våren och ljuset med öppen famn. Och om du känner för det, släpp fram ditt eget vårskrik som liksom, Ronja, i filmen, Ronja Rövardotter, hälsade våren välkommen!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet