Laddar

13
apr

  • 13 april, 2015

Gillar du att blogga? Vill du tjäna lite pengar på det?

Text & Bild, Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Det enda som kostar en del är de annonser/presentationssidor som företagen lägger upp och den bannerannonsering vi erbjuder företag. Ja, inte bara företag förstås. Föreningar, kommunen, organisationer och privatpersoner är också välkomna att annonsera med banner. I mån av ledigt utrymme.

Som ni förstår skär man ju inte precis guld med täljkniv genom att vara lokalportalägare. För att dryga ut inkomsterna något är jag sedan några år medlem i Blogvertiser, där man som bloggare får uppdrag av olika företag som gillar ens blogg. Det kan röra sig om väldigt många olika saker.  Allt från inredning till resor.

Tycker du också att det är kul att blogga och samtidigt skulle vilja tjäna en liten slant, (För rik blir du inte) vill jag tipsa dig om Blogvertiser  som jag gillar mycket. Vad du tjänar är helt och hållet beroende på hur pass populär din blogg är, hur många besökare du har och hur gammal den är. Dessutom måste man ha en väl uppdaterad blogg med åtminstone ett inlägg om dagen.

Det spelar ingen roll vilken sorts blogg du har egentligen. De flesta bloggar handlar väl om mode, skönhet, motion & hälsa eller husdjur. Men vilken sorts blogg som helst duger. Det finns till och med de som lever på att blogga. Men de är inte så många. Har du såna ambitioner får du jobba duktigt på att bli en berömd bloggare/bloggerska och det tar ofta många många år.
På min egen blogg här på LoveLaholm.se försöker jag ju skriva mycket om vad som händer lokalt. Jag skriver om Gamleby, som jag älskar. Skriver om gamla hus, om Kirke Ralph, vår fina konstnär som vi aldrig får glömma. Har skrivet om vår egen populära deckarförfattare, Björn Hellberg, och skriver också om saker som ska hända i framtiden. Roliga grejer som hela familjen kan vara med om att uppleva och mycket mer. Det är din egen uppfinningsrikedom och fantasi som sätter gränserna för vad du kan tänkas skriva om. Det är även bra om du så mycket du kan, tar egna bilder. Själv tar jag de mesta bilderna själv på både bloggen och hemsidan, LoveLaholm.se – De är inte alltid så perfekta men till och med Laholms Bibliotek har lånat en bild av mig så sådant är ju alltid roligt!

Har du tid att kika lite på Blogvertiser tror jag inte du kommer att bli besviken. Det kan ju ta lite tid innan du får lite uppdrag men så småningom droppar det in några. Du får mail när det kommer in nya uppdragsgivare och kan i lugn och ro på din egen sida på Blogvertiser studera de olika uppdragen och välja dem du är intresserad av. När du valt något kommer det företaget att kolla in din hemsida och om de gillar vad de ser kan du bli utvald. Då har du någon/några dagar på dig att tacka ja till deras erbjudande eller välja att tacka nej. Det kan ju vara så att det inte passar in på din blogg. Du får tacka nej men det är ju inte bra att göra det alltför ofta. Själv har jag tre olika bloggar jag tjänar pengar på. Som mest kan jag få 350 kr för ett uppdrag. Det är på min äldsta blogg som är åtta år gammal och innehåller tusentals inlägg om upplevelser, resor & äventyr med mera..

Väljer du att testa Blogvertiser önskar jag dig ett stort Lycka till!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.