Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Nu invigs Kattegattleden!

Kattegattleden – den havsnära cykelleden med de stora upplevelserna
Sveriges första nationella cykelled – är en 37 mil lång, näst intill bilfri, cykelled med unikt havsnära läge, som går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. Följ de rödvita skyltarna med nummer 1 och du kommer att finna många minnesvärda upplevelser längs vägen.

Fotograf/Källa Region Halland/halland.se

Välkommen till Slottsparken i Halmstad den 6 juni!

Invigningen drar igång klockan 12 i Slottsparken i Halmstad med galapremiär på filmen om Kattegattleden. Sedan blir det, bland annat, trehjulingsrally för de minsta, dansuppvisning och förstås – Ola Selmén show. Den officiella invigningen sker klockan 14 och då anländer budkavlarna som utgått från Helsingborg och Göteborg. På eventområdet, som är öppet till klockan 15, kan du tävla om cyklar, vara med och skapa en cykelskulptur eller få tips om smultronställen i de tio kommuner som ligger längs leden.

cyklandefamilj728
Cykla i Halland, bild tagen i Hunnestad utanför Varberg. Fotograf/Källa; Region Halland/halland.se

Kattegattleden är ett nationellt pilotprojekt för att utveckla cykelturismen i Sverige och därmed ett redskap för tillväxt i regionen där leden bidrar till näringslivsutveckling, ökad ekonomisk tillväxt och nya arbetstillfällen.

Kattegattleden har ett unikt och havsnära läge och är en reseanledning. En ökad cykelturism bidrar med tillväxt till regionen och stärker Halland som turistlän och en ökad turism ger möjlighet för företag i Halland att utveckla upplevelser och erbjudanden längs med leden. Nya havsnära cykelmöjligheter kommer också bli till stor nytta för närboende och andra hallänningar som vill cykla korta eller långa sträckor, avslutar Gösta Bergenheim, regionstyrelsens ordförande.

Cykelturism02
Fotograf/Källa Magnus Andersson / Region Halland / halland.se

Planera din cykelupplevelse!
Kattegattleden är indelad i 8 delsträckor och under dessa sträckor hittar du intressanta besöksmål, var du kan bo, äta, hyra cykel och få service utmed leden

När leden är färdig är det en 370 km nästintill bilfri cykelled som sträcker sig längs utmed kusten mellan Helsingborg och Göteborg. De tio kommunerna, Region Halland, Region Skåne och Trafikverket finansierar utbyggnaden av hela leden och den totala kostnaden beräknas uppgå till cirka 170 miljoner kronor.

I och med att ansökan beviljats får Region Halland ett samordningsansvar och är ledhuvudman för Kattegattleden. Det innebär ett ansvar hålla ihop och samordna arbetet i en övergripande organisation med berörda regioner och samverkanspartners kring bland annat kvalitetssäkring av service, infrastruktur, utmärkning, utveckling och marknadsföring av leden.

halland.se visar vägen för besökare och investerare till Halland. Tillsammans med företagen presenteras bland annat halländska upplevelser och paketerbjudanden. Här hittar du som besökare dagsaktuell information om ledigt boende i Halland. Du får tips på evenemang, besöksmål, boende, matupplevelser och spa- och konferensmöjligheter. halland.se är även en vägvisare för dig som vill satsa och göra affärer i Halland. Välkommen till halland.se!

halland.se är en verksamhet inom Region Halland.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet