Laddar

8
maj

  • 8 maj, 2015

På tal om bryggor – Pålsjöbaden i Helsingborg

Text, Carl Stridsberg, lovelaholm.se – Foto: CC-BY Helsingborgs stad

I Laholm snackas det ju mycket om att skapa bryggor både vid Skummeslövsstrand och Mellbystrand. Tror till och med att våra kära politiker har varit där på studiebesök. Men chansen att få upp något liknande i Laholm är väl ganska liten. Pålsjöbaden kan man väl nästan kalla för strandpalats, knappast för en brygga bara. Nu har det dessutom fått en uppgradering och blivit ännu tjusigare. För  dig som är  nyfiken på nya Pålsjöbaden har du nu den 10 maj mellan klockan 12-16 en möjlighet att titta in i de nya lokalerna.

palsjobaden728_02

Pålsjöbaden ligger längst strandpromenaden norrut från Gröningen, på Drottninggatan 151. Här kan du njuta bastubad, sol och sköna dopp. Här finns skilda nakenbad och bastu, damerna till vänster och herrarna till höger. Badet rymmer numer också ett inglasat café på mitten av badhuset. Pålsjöbaden slogs sönder i en storm 2011 och revs sommaren 2013. Fram till våren 2015 har badet byggts upp igen och renoverats. Nu är Pålsjöbaden ett av Helsingborgs tre fina kallbadhus tillsammans med Kallis och Rååbaden.

palsjobaden728_01

Man är också välkommen till bastun utan badkläder, men med handduk att sitta på. Barn under 8 år är välkomna till samma bastu som sin målman, oavsett kön. Äldre flickor hänvisas till damsidan och äldre pojkar till herrsidan. Du kan låna handduk för 50 kronor. Du får tillbaka 20 kronor när du lämnar tillbaka handduken. Solstolar lånar man ut gratis. Blir du sugen på en fika kan du köpa båda varma och kalla drycker samt enklare rätter i deras café.

Läs mer här om Pålsjöbaden! 

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.