Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

En lyckad Parkens Dag

Så har då ”Parkens Dag” i vår lilla vackra stadspark försvunnit in i det förgångna. Men själva parken lever kvar och är lika underbar nu som då och förblir så hela sommaren.  Jag tog säkert flera hundra bilder. Man drunknar nästan i bildobjekt. Vart man vänder sig vill man ”fånga parken” men jag har valt ut ett fåtal att visa er som kanske inte kunde medverka eller för er som vill återuppleva lite minnen.

Text & Bilder, Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Det som är klart är att det var en lyckad dag. Vädrets makter stod oss bi och den utlovade åskskuren med blixt och dunder uteblev och försommarsolen värmde gott. Det var nog första dagen på året som jag såg människor i shorts och T-shirts. Själv gick jag i min Mc Kinley jacka som är både vind- och vattentät. Och hade min kära Fjällrävenhatt på huvudet. Även den vind- och vattentät. När man sedan släpar runt på en stor modern fotoryggsäck badar ryggen av svett en sådan här dag.

Men vad gör man inte för fotografins ädla konst? Nu blir sällan mina bilder knivskarpa beroende på att jag för det mesta glömmer mitt enbensstativ hemma och är för lat att bära mitt trestegs-stativ med mig.
Den är dessutom oftast i vägen och sätter fälleben på både mig och annat löst folk.

På min väg mot showen, ”Tango i rabatten”, (vilket jag inte förstår vad man ämnar med rubriken då jag inte såg vare sig någon tango eller dans i rabatten, men kul var det) passerade jag ett mysigt litet troll. Inte ett sådant där troll man kan finna på Facebook utan ett livslevande gosigt mulletroll som alla ungar älskar. (Nja, kanske inte alla, min dotter skrek i högan sky när hon som liten fick sin första kontakt med ett.)
Hon kom just ut ur sin lilla lya, stannade upp och log mot mig. Självklart blev jag glad. Barnet i mig, gamla karl, vaknade till liv och jag var nästan på väg att gå fram och krama om henne men hejdade mig då jag insåg det var många årtionde sedan man kunde krama om ett mulletroll utan att folk tittade konstigt på en.

ParkensDag_TangoiRabatten_prisutdelning728

Framme vid scenen utspelades just när jag kom någon form av prisutdelning. Jag har inte i skrivandes stund någon susning om vem som fick pris eller vad man fick i pris men knäppte av en bild ändå. I stark förvissning om att jag nog skulle få reda på det av någon inne från gruppen ”..du vet att du är från Laholm om…” på Facebook. Där får man veta allt om alla. En suverän grupp för gamla kära minnen!

ParkensDag_TangoiRabatten728

Till sist kom så ett annat troll fram på scen, charmtrollet, Peter Bengtsson med sin kompanjon, Josefin Johansson och de fick igång publiken, sjöng och showade. Alla såg ut att ha roligt så efter en stund fortsatte jag iväg då jag plötsligt fick ”restlegs legs”. En åkomma jag fått efter all medicinering. Det liksom kryper i benen, som hundra myror kommit innan för skinnet.  Men efter en liten promenad försvann det och jag ”sköt av” ett gäng bilder på vår vackra gröna park som jag låter tala för sig själva här nedan.

Parkbank_Parkbank728

ParkensDag_2015_Cafe728

ParkensDag_2015_Rdodedron900

ParkensDag_2015_Hangbron728

Självklart sålde man blommor också. Här nedan, Flora Garden, som visar sina underbara kreationer.

ParkensDag_2015_FloraGarden728

Slutligen kom jag fram till det nyöppnade lilla cafeét som drivs av ”Laholm utan gränser”. Så himla fint att man fått upp ett fika ställe så här inne i parken. Toppen! Och runtom cafeét blommade det explosionsartat. Det var som ett fyrverkeri av blomsterfärger. Väldigt vackert. Min Canon kan tyvärr inte återge det helt. Det är något man måste uppleva själv.

ParkensDag_2015_Cafe728_02

Så ta en tur eller två och upplev en av Laholms pärlor i denna ljuva sommartid, vår vackra stadspark. Våra själar behöver få lite av naturens under och dofter.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet