Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Färskpotatisbrist till midsommar!

Den kalla senvåren och försommaren i hela Sverige ser ut att försena färskpotatisskörden till midsommar. Detta skriver Lisa Andrae, Verksamhetsledare Potatisodlarna/Informatör Sydsvensk Färskpotatis.

Fotograf/Källa Staffan Andersson

Hon fortsätter; I de tidiga odlingsområdena i sydligaste Sverige bl a Kullahalvön, Abbekåsområdet och Bjärehalvön är tillväxten långsam. Fortsätter det kalla vädret är sannolikheten stor att färskpotatisen inte hinner växa till sig för att ge en skörd som är lönsam att plocka till nuvarande snabbt sjunkande priser. Om priset inte stabiliseras och motsvarar tillgången, kommer det troligtvis att saknas volymer. Som vi kan se det idag, är värme och en ordentlig prishöjning det enda som kan få fram tillräckligt med svensk färskpotatis till midsommartallriken.

Om Svensk Potatis AB
Svensk Potatis AB arbetar med att informera om och marknadsföra potatis av hög kvalitet, SMAK-märkt potatis. Vi har en neutral position i branschen vilket gör oss unika. En stor uppgift är att utföra kvalitetsanalyser. Läs mer på http://svenskpotatis.se/

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet