Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Idag är det ”De Vilda Blommornas Dag”

De Vilda Blommornas Dag är Sveriges, och Nordens, mest omfattande officiella blomstervandring. Under en och samma dag går tusentals människor på blomstervandringar i Sverige, Norge, Finland, Island, Danmark och samt de därtill hörande Färöarna och Grönland.

Text & Bilder; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Bilden ovan; Gullvivor

Om du är intresserad av blommor kan du gå med i Svenska Botaniska Föreningen som är en ideell rikstäckande förening för alla som är intresserade av botanik Man ger ut två tidskrifter, Svensk Botanisk Tidskrift och Vilda Växter samt publicerar botanisk litteratur. De anordnar också årliga botanikdagar i något av Sveriges vackra landskap, botaniska resor och exkursioner samt ”De vilda blommornas dag” tillsammans med de botaniska föreningarna i Norden. Här är Hallands egen lokalförening; http://hallandsbotan.org/wp/

I vår egen trädgård växer många ”vilda blommor”. De har växt här under generationer och är ett fint ”arv” från tidigare släktingar.

Här nedan lite röda gullvivor

rodaGullvivor728

Nedan, våra ”Förgätmigej” och ”Gullvivor”…

forgatmigej_gullvivor728

Prästkragarna växer överallt i vår trädgård.

Prastkragar728

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet