Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Ryttarföreningen får stanna ett halvår till!

Det verkar som att Laholms Kommun har klubbat för att Ryttarföreningen i Ahla, Laholm, ska få  stanna ett halvår ytterligare efter uppsägningstiden. Ett bra beslut tycker jag. Det är minsann inte så lätt att bara flytta hästar och hela verksamheten så där bara. Och nu kan de fullfölja sin tävlingsverksamhet vilket ju är toppen.

Foto/Källa; Pixabay

Det är många ideella krafter och mycket jobb som ligger bakom hästverksamhet och detta med att arrangera tävlingar. Man måste nog ha varit hästägare själv för att förstå det. Vilket jag var en lycklig tid i mitt liv. Minnet lever kvar av den tid när jag och min dotter sadlade våra hästar och gav oss ut i den omgivande naturen och satt iväg i full galopp. Den frihet som man upplever när man sitter på ett mer än ett halvt ton tungt djur som galopperar fram så björkar och granar bara switchar förbi, kan nog bara upplevas när man till exempel kör motorcykel, seglar eller flyger fram som skärmflygare med flera.

Men att äga en häst innebär inte bara att sadla, tränsa och sätta av i galopp ut i skogen. Nejnej, det innefattar mycket jobb som att mocka varje dag i hästen/ponnyns box, fodra hästen (en häst äter mycket), kolla efter skador och åtgärda dem, fixa hovslagare var sjunde vecka, fixa hö och halm, se över försäkringar, hålla stallet rent, säkert och snyggt, släppa ut och in hästarna i hagarna, om man tävlar mycket och hårt, klippa hästarna, lasta hästen för färden till tävlingar eller för turen ut till havet för att rida längst stranden.

HastStranden728
En av tjusningarna med att ha häst, galopp på en strand. Foto: Annika Lundh

Annat man måste göra är att fixa hagarna, se till att staket är intakta, vaccinera hästen med mera. Så det är ingen dans på rosor att ha häst. Men så här efteråt kan jag bara säga att det var kul så länge det varade, trots allt jobb och slit.

 

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet