Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Världens första oceanrengöringssystem sätts in 2016!

Igår var det Världsmiljödagen så det här inlägget kommer en dag för sent.. Det här handlar ju inte precis om Laholm men på sikt kan det gälla hela vårt avlånga land! Såg ett program där dykare visade hur mycket plastskräp som finns på botten av våra populära småbåtshamnar. Ja, överallt i haven är plasten ett stort problem. Kanske finns det en lösning nu?

Foto/Källa; The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup kommer att bli den längsta flytande struktur i världshistorien!
Ett väldigt problem har all denna plast som slängs i haven varit och många är de bilder som visat på skräckexempel på hur hela havsbottnar intill kuster och hamnar varit täckta med plast. Plast som på sikt bryts ner till små små partiklar som hamnar i magarna på den fisk vi äter och alltså till sist även i oss. Men nu har en blott 20-årig ung man, Boyan, uppfunnit ett revolutionärt sätt att samla upp plasten på! Han låter haven själv hjälpa till via en snillrik uppfinning!

Renar_hav_fran_plast728_02
Verken drivs av egen solenergi.

Strömmarna i världens hav gör det svårt att rensa upp de enorma mängder skräp som flyter omkring, men Boyan har kommit fram till en lösning som gör problemet med strömmarna till en fördel. Han utnyttjar och låter strömmarna göra jobbet – vilket ger haven möjlighet att med tiden rensa sig själva från skräp.

Renar_hav_fran_plast728_03

Renar_hav_fran_plast728_04

Läs mer här på http://www.theoceancleanup.com/

Renar_hav_fran_plast_logga250

Man söker volontärer och människor som är villiga att donera till detta hedervärda projekt.

 

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet