Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Amerikansk fotboll, coola cyklar och BubbleBalls på Mellbystrandskalaset!

Här sista delen av mina små upplevelser en dag på Mellbystrandskalaset. Nu så här efteråt kan man ju bara säga “Vi hade verkligen tur med vädret”. För just denna dagen var solen på sitt bästa humör. Därefter har det i stort sett bara regnat. Något som meteorologerna säger att vi får vänja oss vid i framtiden eftersom det är ett resultat av klimatförändringarna. Men då brukar jag säga; “Det finns inget dåligt väder, bara dåliga regnkläder”..

Text & Bilder, Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Efter att jag lyssnat på bandet, Edward and The Hayriders, och åtnjutit lite god mat, kikade jag in hos, Halmstad Eagles, som sysslar med tuff sport a lá amerikansk fotboll. Det här är ingen sport för mesar utan här får man vara beredd på lite knuffar och stötar, minst sagt.

amerikanskfotboll728_Foto_CarlStridsberg

Men det är en kul sport och väldigt populär, faktiskt den snabbast växande sporten i Sverige. Alla får vara med vilket är toppen. Spelar ingen roll om man är liten och spinkig eller stor och stark. Alla kan få en plats i laget. Såna sporter gillar jag.

amerikanskfotboll728_Foto_CarlStridsberg_02

Så vill du prova på en sport med mycket kroppskontakt och goa lirare, kontakta föreningen i Halmstad, på med skydden och in i kampen!

amerikanskfotboll_skylt_728_Foto_CarlStridsberg

Strax bredvid dessa kämpar höll ett annat gäng på med någon liten fajt, inuti en plastboll. Så kallat “BubbleBalls”. Ser ju himla kul ut faktiskt. Jag provade inte själv då jag var rädd att jag med min vikt skulle sabotera bubblorna och spräcka dem mitt itu. Men ungarna har störtroligt och man kan förstå att det här är en aktivitet som går hem överallt.

bubblorna728_Foto_CarlStridsberg

Lägg märke till den tjusiga bussen i bakgrunden…

 

Så kom jag då fram till de coolaste cyklarna Laholmarna sett. Cyklarna påminde om de jag själv hade som liten kille på 60-talet, fast dessa var förstås “Modifierade” med sköna färger och lite annat stuk. Tyvärr fick jag inte tillfälle att testa dem då det är lite svårt att cykla med kamera och stor ryggsäck när man samtidigt ska hålla balansen på en häftig cykel med stora monsterdäck. Men att döma av dem som provade dem så var de väldigt fräcka att köra. En pappa lät som en liten tolvåring som just fått sin första cykel i present, han var helt lyrisk och skrattade hela vägen han cyklade.

Cyklarna728_Foto_CarlStridsberg

Därmed kände jag mig rätt färdig med dagen och Mellbystrandskalaset för denna gången. Hoppas det blir en lika fin och härlig fest nästa år.
Tack igen till alla arrangörerna, till banden som spelade, till Strandhotellet, till alla utställarna, Laholms Kommun och alla trevliga och glada människor jag träffade denna soliga dag!

Det känns rätt så naturligt att sluta med denna sköna avskedsbild på lite historia från Laholm! “Haj mé er”.

SofieroBryggbil728Foto_CarlStridsberg

Här kan du läsa om flyguppvisningen!

Här om veteranbilsutställningen!

Här om bandet, Edward and The Hayriders!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet