Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Idag är det ”Rosens Dag”

Nu har också Årets Ros presenterats. Det blev ’Ghislaine de Féligonde’! Också välkänd för de flesta. Den är en myskroshybrid från Frankrike 1916. De fyllda blommorna slår ut i klasar och är som nyutslagna aprikos/orange/rosa men bleknar så småningom till nästan vitt. Doften är medelstark. Blomningen pågår kontinuerligt från midsommar fram till hösten.

Text & Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Våra egna rosbuskar, ”Anna” och ”Maj Golden” blommar nu för fullt. Det är ju lite jobb med att klippa bort gamla vissna blad och rosor samt plocka bort olika baggar som också gillar dem, mest för att äta på.  Men det är det värt för de sprider en sådan ljuvlig doft i sommarkvällen..

annaRosenvisset728

Här kan ni läsa mer om rosor om ni har tid och lust!  

Ett annat ställe som har mycket rosor är ju, Fredriksdal i Helsingborg. De har särskilda ”Rosdagar” nu den 4-5 juli för den ros/trädgårdsintresserade!
Läs mer här!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet