Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Ingeborrarps Friluftsmuseum & Värdshus – Den levande 1800-tals gården!

Då och då får jag in tips och förslag på evenemang och sevärdheter strax utanför Laholms Kommun. Som detta i Örkelljunga. Och jag lägger gärna till dem då våra grannkommuner också har mycket fint att visa upp! Det får gå i vad jag kallar för ”Laholm med omnejd”… Idag fick jag ett inlägg från vackra ”Ingeborrarps Friluftsmuseum & Värdshus – Den levande 1800-tals gården”! Besök dem gärna också i sommar!

Upplev bygdens äldsta bevarade gård på ursprunglig plats, i vacker kulturmiljö.
Vandra runt i stugorna på gården och få en inblick i hur människor i generationer levt och verkat här ända fram till 1954. Här finns museum med trä, järn, textil och mycket mer. I värdshuset kan man avnjuta välkomponerade luncher, middagar eller fika tillagade med mycket kärlek. I gårdsbutiken finner du till exempel ekologiska och närproducerade delikatesser, hantverk från bygden och unika inredningsdetaljer.

ingeborrarp620

Vill man spendera tid i naturen bjuder Ingeborrarp på fantastiska grönområden som man kan njuta av. Man kan hyra en cykel och ta sig runt med eller helt enkelt strosa runt och lyssna till tystnaden. För barnens skull finns här allt från hästar till naturlekplatser – ingen behöver ha tråkigt på Ingeborrarp. Dessutom står vi värd för hantverkskurser, musikunderhållning, högtidsfirande och mycket mer.
Varmt välkomna!

Läs mer om Ingeborrarps Friluftsmuseum under ”Sevärdheter” här på LoveLaholm.se!

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet