Laddar

30
jul

  • 30 juli, 2015

Klart för start i Ride of Hope 2015

Bilden; Cyklister på sista etappen av Ride of Hope 2014. Ride of Hope är ett sponsrat cykellopp där alla intäkter från anmälningsavgifter och andra insamlingar i samband med loppet går till Barncancerfondens arbete med att bekämpa barncancer. Foto: Mark Harris

Att cykla en eller flera delsträckor i Rideof Hope är ett roligt sätt att engagera sig i kampen mot barncancer. Förutom att du bidrar till livsviktig forskning så får du ett minne för livet, berättar Alexander Amprazis, projektledare på Barncancerfonden.

Den 1 augusti börjar Ride of Hope-cyklisterna trampa från Lund för att cykla 125 mil till Stockholm på nio dagar. Den 3 augusti går sedan starten för loppets norra sträckning, 100 mil från Umeå till Stockholm. Längst vägen passerar loppet de sex barnonkologiska centra som finns i Sverige: Umeå, Linköping, Uppsala, Lund, Göteborg och Stockholm. Alla cyklister sammanstrålar och går gemensamt i mål i Hagaparken i Stockholm den 9 augusti.

Foto_Mark_Harris_02_728
Foto: Mark Harris

Journalister välkomnas
Journalister är välkomna till alla starter, depåstopp och målgångar. Många av cyklisterna har intressanta historier kring varför de engagerar sig i Ride of Hope.Det finns också möjlighet för reportrar att åka med i loppets mediabil under etapperna, eller under en del av en etapp, för att följa en viss cyklist genom loppet.

Kostnader täcks av sponsorer
Alla pengar som kommer in genom anmälningar, gåvor och insamlingar längs med vägen går oavkortat till Barncancerfondens verksamhet. Alla kostnader täcks av sponsorbidrag.

Huvudsponsorn Lidl Sverige stöttar Ride of Hope för tredje året och står bland annat för all mat vid depåer och målgångar under hela loppet. Mest krut läggs vid målgången i Hagaparken i Stockholm där cyklisterna belönas för många dagars slit i cykelsadeln.
Här går loppet
Umeå-Stockholm
3 augusti: Umeå till Örnsköldsvik
4 augusti: Örnsköldsvik till Härnösand
5 augusti: Härnösand till Hudiksvall
6 augusti: Hudiksvall till Gävle
7 augusti: Gävle till Västerås
8 augusti: Västerås till Uppsala
9 augusti: Uppsala till Stockholm.

Lund-Stockholm
1 augusti: Lund-Halmstad
2 augusti: Halmstad-Göteborg
3 augusti: Göteborg-Jönköping
4 augusti: Jönköping-Linköping
5 augusti: Linköping-Norrköping
6 augusti: Norrköping-Örebro
7 augusti: Örebro-Västerås
8 augusti: Västerås-Uppsala
9 augusti: Uppsala-Stockholm

Hela bansträckningen och detaljer om plats för start och målgång för varje delsträcka finns på Barncancerfondens hemsida.

För mer information om Rideof Hope, kontakta:
Alexander Amprazis, projektledare
Telefon: 08-584 209 55
E-post: alexander.amprazis@barncancerfonden.se

Om Barncancerfonden
Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Efter att ha arbetat i drygt 30 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 procent av barnen. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer. Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att pengarna alltid går till rätt ändamål. Barncancerfondens plusgironummer är 90 20 90-0. Tack för ditt bidrag

LoveLaholm.se stöder Barncancerfonden
banner468

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.