Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Mellbystrandskalaset och Edward and The Hayriders!

Många av oss äldre växte ju upp med Elvis Presley, Jonny Cash, Hank Williams med flera andra bra musiker. Musik vars toner lär ljuda långt in i evigheten. Därför var det extra fint att få lyssna till några av dessa storheters musik på en dag som denna, där allt gick i USA´s färger, deras självständighetsdag till ära, den fjärde juli!

Text & Bilder, Carl stridsberg, lovelaholm.se

Själv kom jag och hämtade min fästmö i en fin gammal Volvo Amazon, i början på 70-talet. Till tonerna av Elvis, ”In The Getto”. Ganska naturligt eftersom jag själv vid denna tiden bodde i Malmös eget ghetto, Rosengård. Visserligen kom en av Världens bästa fotbollsspelare genom tiderna, Zlatan, att också växa upp här, men annars var området då ett riktigt betonggetto, knappast skapat för små barn som ville leka på gröna ytor eller människor som ville ta en picknick i gröngräset. Idag har det blivit bättre men bra lär det aldrig bli.

Hakan_Danfors728_Foto_CarlStridsberg_LoveLaholm

Bandet spelade på en scen inne på Strandhotellets område. Strandhotellet som var värd för kalaset med arrangören och delägaren, Andreas Toresson. Medan jag tog några bilder på bandet dök plötsligt som gubben i lådan, den välkända lokalprofilen, Håkan Danfors, tillika annonsör på LoveLaholm.se upp framför kameran. Dagen till ära i en snygg T-shirt med USA-flaggan på bröstet. Här tillsammans med, Lars, som spelade munspel i bandet så taket lyfte sig!

Bandet_EdwardandTheHayriders_728_Foto_CarlStridsberg_LoveLaholm

Edward and The Hayriders, var ett riktigt bra band och de rev igång ett antal svängiga låtar. De serverade både country, blues och rocknroll så det stod härligt till..

En som gillade dem var den här förtjusande unga lilla damen med sin vackra vita sommarhatt.

sommarflickan728_Foto_CarlStridsberg_LoveLaholm

Publiken njöt av det fina vädret och klappade glatt med i takten till musiken. När bandet bjöd upp folk att dansa till musiken var den unga damen och hennes kompis inte sena att hänga på…

dansandebarn900_Foto_CarlStridsberg

Mitt upp i musiken ville så en annan ung liten dam leka tittut mellan Stadshotellets staket och eftersom jag har barnasinnet kvar hängde jag på vilket här dokumenteras.

tittut728_Foto_CarlStridsberg

Efter bandets första framträdande för dagen smakade det gott med lite mat i magen. Det var en varm dag och jag avundades inte grabbarna vid grillen på Strandhotellet som grillade hamburgare och annat gott till hungriga semesterfirare och fotografer!

grillning728_Foto_CarlStridsberg

Så lämnade jag Strandhotellets område och vandrade vidare ut i kalaset på jakt efter nya fotoobjekt och intressanta aktiviteter. Mer om det nästa gång på bloggen här. Stort tack till bandet, Edward and The Hayriders, tack också till Strandhotellet, och till världens bästa konferencier för att jag fick låna hans stol, för mina gamla trötta ben behövde lite vila.

Här kan du läsa om veteranbilsutställningen! och Här kan du läsa om flygplansuppvisningen!

Spara

Spara

Spara

Relaterade inlägg

Posta kommentar

Kommentarer1

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet