Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Veteranbilsutställningen på Mellbystrandskalaset

Här fortsätter jag min berättelse om “En dag på Mellbystrandskalaset”. Det var så mycket att uppleva och dokumentera så jag har delat upp det i flera avsnitt. Detta inlägget får handla om alla de tjusiga veteranbilarna samt sportbilarna som kom i ett enda stort tåg till parkeringsplatsen framför Stadshotellet. Ett kalas som blev väldigt lyckat. Vädret var på sin bästa sida och solen log mot oss och själv blev jag så varm så jag fick köpa en solhatt för att inte få solsting.

Text & Bilder; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Att hela kalaset gick i USA färger var det väl ingen som missade? Det var ju den 4 juli, USA´s självständighetsdag och därför hade arrangören valt att att låta hela kalaset vara USA-inspirerat. Därför var det ju lämpligt att börja med armé-ambulansen i värsta “Mash-stilen”.  Den här uppvisningen av militärfordon från andra världskriget drog verkligen blickarna till sig.

armefordon02_728_Foto_CarlStridsberg

Det kändes som man plötsligt själv  kastats in i filmen, Mash, med bilarna och soldaterna i tidsenliga kläder. Det var himla coolt faktiskt. Och trots värmen var det några som hade både långbyxor, snörskor och långärmat! Killarna i föreningen “Big red one”, såg ut precis som amerikanska soldater på 40-talet.

armefordon03_2048_Foto_CarlStridsberg

Sedan kikade jag på de stora, vackra och skimrande amerikanska bilarna. Oj, de kunde verkligen konsten att tillverka fina bilar förr. Själv körde jag en cheva på min egen “raggartid” i Malmö i slutet på 60-talet, början på 70-talet. Vi var ett gäng som jobbade på Kockums Mek. Verkstad som brukade göra Malmö osäkert när vi drog ut på stan, längst Förstadsgatan, in på Gustav Adolfs Torg. Det var en kul tid. Vi var en fyra till fem killar och alla hade sin flickvän med sig i bilen och ändå var det gått om plats!

veteranbilarna02_728_Foto_CarlStridsberg

På andra sidan stod nutidens sportbilar och glänste i kapp. Av någon anledning fanns det många Corvette i raden. Månne någon klubb? 😉

corvetterna728_Foto_CarlStridsberg

Och så fanns där förstås utställningens riktiga pärla. I varje fall i mina ögon. Hon var så vacker så ett tag funderade jag på att bjuda på henne. Men jag insåg att en sådan här kärra säljer man inte. Den är som en familjemedlem! Om man kan bli kär i en bil så blev jag det där, den dagen. I den röda Mustangen!

mustangenbilen02_728_Foto_CarlStridsberg

Hon var inte bara vacker på utsidan. Nejdå, insidan var ren och vacker den med!

mustangenbilen2048_Foto_CarlStridsberg

Jag slöt ögonen för en stund och drömde att jag körde henne och ur högtalarna hördes låten “Mustang Sally”. Bara att få se den här skönheten hade räckt för att kalaset skulle varit toppen. Men det återstod mycket att kika på. Det kommer i nästa inlägg..

Här kan ni läsa om “Flyguppvisningen” om ni vill! 

Sök Upplevelser i Sverige

Relaterade inlägg

Posta kommentar

Kommentarer2

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet