Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

JORD- en filmfestival för planeten!

Den här filmfestivalen är ett litet steg mot en mer hållbar framtid. JORD är en helkväll med dokumentärfilmer som både problematiserar och inspirerar. Som gör världen till en lite härligare plats….

Under kvällen visas bland annat den omtalade dokumentären ”Black Ice” om oljeborrningen i Arktis och ”Just eat it” om vår märkliga överproduktion av mat.
Filmfestivalen går av stapeln den 5 oktober i Stockholm och den 6 oktober i Göteborg.

Här är festivaltrailern: https://vimeo.com/135996239
Här är festivalhemsidan: www.jordfilm.se
Instagram: jordfilmfestival
Facebook: https://www.facebook.com/jordfilm
Arrangören bakom JORD är, Emil Sergel. Han är frilansfilmare och har under sex år drivit filmfestivalen Elixir med fokus på actionsporter och äventyr. (Den infaller fortfarande i april varje år)

Filmfestival_03_200

Under kvällen visas fyra filmer:

Black Ice
När Greenpeace skulle demonstrera mot oljeborningen i Arktis kunde ingen ana vilka konsekvenser det skulle få. 30 aktivister fängslades och riskerade upp till 30 år i fängelse. Detta är berättelsen om ”The battle of the arctic”.

Just eat it
40 procent av all mat som odlas bli inte uppäten. Och 25 procent av all mat som inhandlas i butik slängs. Just eat it handlar om vår märkliga matproduktion och hur vi kan hitta en lösning på problemet. En hyllad film på många filmfestivaler runt om i världen!

Filmfestival_02_728

All the time in the world
En barnfamilj har fått nog av vårt digitala samhälle utan mänskliga möten. De bestämmer sig för att leva nio månader i en liten stuga i Yukons vildmark utan tillgång till el, internet eller klockor.

Earthbook
Om jorden hade haft ett facebookkonto. En tänkvärd animerad film.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet