Laddar

25
aug

  • 25 augusti, 2015

JORD- en filmfestival för planeten!

Under kvällen visas bland annat den omtalade dokumentären ”Black Ice” om oljeborrningen i Arktis och ”Just eat it” om vår märkliga överproduktion av mat.
Filmfestivalen går av stapeln den 5 oktober i Stockholm och den 6 oktober i Göteborg.

Här är festivaltrailern: https://vimeo.com/135996239
Här är festivalhemsidan: www.jordfilm.se
Instagram: jordfilmfestival
Facebook: https://www.facebook.com/jordfilm
Arrangören bakom JORD är, Emil Sergel. Han är frilansfilmare och har under sex år drivit filmfestivalen Elixir med fokus på actionsporter och äventyr. (Den infaller fortfarande i april varje år)

Filmfestival_03_200

Under kvällen visas fyra filmer:

Black Ice
När Greenpeace skulle demonstrera mot oljeborningen i Arktis kunde ingen ana vilka konsekvenser det skulle få. 30 aktivister fängslades och riskerade upp till 30 år i fängelse. Detta är berättelsen om ”The battle of the arctic”.

Just eat it
40 procent av all mat som odlas bli inte uppäten. Och 25 procent av all mat som inhandlas i butik slängs. Just eat it handlar om vår märkliga matproduktion och hur vi kan hitta en lösning på problemet. En hyllad film på många filmfestivaler runt om i världen!

Filmfestival_02_728

All the time in the world
En barnfamilj har fått nog av vårt digitala samhälle utan mänskliga möten. De bestämmer sig för att leva nio månader i en liten stuga i Yukons vildmark utan tillgång till el, internet eller klockor.

Earthbook
Om jorden hade haft ett facebookkonto. En tänkvärd animerad film.

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.