Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Världens mest udda boende!

Det jag tycker Laholm saknar lite är unika boende. Vi har inga trädhus att bo i, inga båtar eller flygplan att hyra ut som vandrarhem. Vi har små strandbodar/stugor och det är väl bra, men vi saknar det där lilla unika som kanske kunde lockat många besökare eller par för att hålla bröllop. Några som har ett unikt boende är Sala Silvergruva. Läs här om 155 meters-turen – Ulrica Eleonoras Gruva – ”Tillgänglig, vacker och storslagen”. Följ med Sala Silvergruvas guider på den mest tillgängliga guidade tur som går till gruvans 155-metersnivå – den djupaste man kan ta oss till idag.

Vigsel i Victoriasalen – Foto: Maria Andersson

Lär dig mer om gruvans långa historia och se underjordiska sjöar, fantastiska bergssalar och långa vindlande gruvgångar. Här finns den uppvärmda Victoriasalen och den underjordiska Gruvsviten, ett av världens djupast belägna hotellrum.

Med hissen tar du dig ner till ett djup på 155 meter. Kanske kliver du ur hissen tillsammans med din käresta på väg till bröllopsviten?
Nu är du nere i Sala Silvergruva. Det är bara ni två tillsammans i naatten, ensamma, 155 meter under jorden. Bredvid er ligger en liten underjordisk sjö. All nödvändig mat finns i ett kylskåp. Men ni får klara er utan tv, wi-fi, radio. Endast hissen tar er upp. El finns och en komradio där någon ovanifrån jord alltid har jour för att svara. Ifall du får cellskräck. Du är i Sala Silvergruva, världens djupaste hotellrum. Ett rum som inte har sin motsvarighet någonstans på Jorden.
Att sova en natt här nere, i den totala tystnaden är en upplevelse utöver det vanliga. Detta är Världens mest udda boende.

Det har korats till det i många olika resguider och magasin världen runt så du upplever just nu något unikt.
Men är det unikt, kostar det. Just nu 4890 kronor. För en natt i den 18-gradiga sviten med svarta skinnfåtöljer, för två personer.
Då ingår det en guidad tur och senare en vickning i sviten.

brollop_sala_silvergruva02_360brollop_sala_silvergruva03_360
Gruvsviten- Foto: Pappilabild

Sala Silvergruva fullföljer traditionen att vara unik. En gång var gruvan en av de fem viktigaste gruvorna i hela Världen!
En stor del av Sveriges rikedomar plockades upp ur berget här i Sala. Gustav Vasa kallade på sin tid, Sala Silvergruva, för Sveriges skattkammare.

Du kan förstås även göra ett gruvbesök utan att sova över. Det finns guidade turer hela sommaren. Drottning Kristinas schakt är det mest spektakulära med drängstugan, kuskbostaden, smedjan, gruvkontoret, lillgruvan, stallet och annat att se..

Läs mer om Sala Silvergruva här! 

 

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet