Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Årets ranking av företagsklimatet!

Laholm har tappat i kraft! Hela 20 platser mot förra året då vi låg på plats 10. År 2011 var bästa året då vi låg på plats 5! Det finns förstås många orsaker till “raset”. Många gånger säkert orsaker man inte riktigt kan göra något åt men klart är att kommunen nu måste lyfta blicken mot Solna och Trosa som alltså ligger som nummer etta respektive tvåa. Resurserna finns i Laholm. Dags att öppna luckorna nu för full kraft framåt!

Bilden, Kraftverket i Laholm, numera ägt av Norska Statskraft. Foto; Carl Stridsberg

Rankinglistan toppas även i år av Solna.

– I denna kommunen är man bra på att sprida insikt om företagens avgörande betydelse för välfärden i kommunen.

Ny tvåa på rankinglistan är Trosa.

– Trosa är ett annat lysande exempel på hur man kan förbättra sitt företagsklimat genom ett målmedvetet arbete. 2006 placerade sig Trosa på plats 145. Så vad har de gjort för att förbättra sig så mycket?

Svenskt Näringslivs ranking baseras främst på enkätsvar från totalt 38 000 företagare från hela landet. Det gör rankingen unik.

Här kan ni se hela Sverigerankingen för 2015 

Här kan ni se Laholms ranking

Rankingplaceringarna baseras främst på företagens betyg på hemkommunen men också av flera statistiska faktorer från Statistiska Centralbyrån och UC AB. De rör bland annat andelen kommunal verksamhet som är utlagd på entreprenad och andelen nyföretagsamma människor.

Kajakpaddling

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet